Завантаження ...
banner

Стало відомо, скільки пар одружилося у Ніжині з початку війни

Стало відомо, скільки пар одружилося у Ніжині з початку війни фото

Спроби ворога зламати українців вщент розбиваються від щирого кохання і незламного бажання жити. Це яскраво видно з показників роботи органів юстиції.

Так, Ніжинським відділом державної реєстрації актів цивільного стану на Чернігівщині з початку повномасштабного вторгнення було зареєстровано понад 300 шлюбів. Про це MYNIZHYN.com повідомила керівник Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Ірина Свистун. 

Примітно, що цей показник за перше півріччя минулого року склав лише 232 шлюби і цьогорічна цифра демонструє, що українці не втрачають віри в щасливе майбутнє, і до того ж, сміливо будують амбітні плани.

- Яка вікова категорія: найстарше і наймолодше подружжя?

- Приємною є тенденція, що, кохання все ж таки не має віку. Підкріплене життєвою мудрістю та запальною юністю, воно спонукає людину відкривати
своє серце назустріч щастю. Найстаршому з молодят 77 років, тоді як наймолодшому – 19. Розірвань шлюбу у відділі було зареєстровано 16. 

- Чи є серед них жителі інших країн, або ж переселенці чи військові?

- До слова, серед бажаючих одружитися в період повномасштабної війни часто зустрічаються військові. Зокрема, кілька шлюбів було зареєстровано без присутності одного з наречених, що стало можливим завдяки ініціативі Міністерства юстиціїУкраїни, запровадженої з 07 березня 2022 року. Важливо, що поряд з класичною процедурою одруження набирає популярності так зване «Одруження онлайн», яким можуть скористатися військовослужбовці, поліцейські, працівники закладів охорони здоров'я тощо.

- Чи частіше або ж рідше ніжинські жінки беруть прізвища чоловіків?

Найчастіше обирають прізвище чоловіка. Але цього року, у зв’язку з тим , що важко змінити швидко паспорт, то третина жінок залишаються на своєму прізвищі. Вважають доцільним змінити прізвище після закінчення воєнного стану.

Більше інформації щодо процедури ви знайдете на офіційному веб-сайті Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м Суми)/

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: