Завантаження ...
banner
banner

Жінка живе в гаражі три місяці, її будинок зруйнували росіяни

Жінка живе в гаражі три місяці, її будинок зруйнували росіяни фото

Галина Іллівна разом із своїм сином живуть у гаражі вже понад три місяці. Вони з району Бобровиця, що в Чернігові. Цей район постійно піддавався обстрілам окупантів.

Замість ліжка - цегла, їжу гріють на газовому балоні. Гараж, де живе жінка з сином, уцілів, але має ушкодження. Одну зі стін вибило ударною хвилею. З цегли люди зібрали собі ліжка, накрили матрацом.

 

"Я не знаю, як його жити далі, я не уявляю. Сестра мені каже, щоб хоч з глузду не з'їхала, я день і ніч плачу",  говорить Ганна.

 

Волонтери допомогли жiнцi розібрати завали зруйнованого будинку та нещодавно провели світло в гараж. Волонтер Валентин Бобир каже, що коли вони з нею познайомилися, у неї в очах була безнадія. Галина Іллівна сказала: "Краще б я тут залишилася, під завалами у вогні".

 

"Людина, яка втратила або у неї пошкоджено житло, має це зафіксувати у додатку "ДIЯ", потім написати заяву в поліцію, за необхідністю, якщо це була пожежа, то у ДСНС, потім написати заяву на міську раду. Заява подається за адресою Шевченко, 9. Відповідно формується комісія, виїжджає на місце проживання",  говорить Андрій Дериземля.

 

За словами депутата, комісія розглядає це звернення i пропонує розселення в гуртожитку. Якщо людина не хоче проживати в гуртожитку, то вона пише заяву на голову ОВА, що вона відмовляється від проживання в гуртожитку, а хоче жити в модульному тимчасовому містечку.

Ганна Іллівна написала заяву більше місяця тому, чекає на відповідь влади.

 
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: