Завантаження ...
banner
banner

Ніжин підписав Меморандум щодо співпраці між містами

Ніжин підписав Меморандум щодо співпраці між містами фото

Від імені Ніжинської міської ради та мешканців Ніжина висловили слова щирої подяки усьому Польському народові за солідарність та безпрецедентну підтримку, яка надається українцям з перших днів повномасштабної збройної агресії росії проти України.

Як зазначено на сайті міського голови Олександра Кодоли, тепер Ніжин має 2 нових міста-побратими Miasto Dębica та Miasto Olkusz в Республіці Польща. 

Завдяки допомозі громад міста Дебіце та Олькуш місту Ніжин, який 1,5 місяці знаходився в оточені ворожих військ та піддавався ракетним бомбардуванням, вдалося уникнути гуманітарної катастрофи та допомогти найбільш вразливим категоріям населення нашого міста та нашим військовим.

Підписання Меморандуму щодо співпраці між нашими містами – це з одного боку важливий крок формалізації співробітництва, яке вже налагодилося, а з іншого – це програма дій на найближче майбутнє, яка дозволить нашим містам розпочати різнобічну та взаємовигідну співпрацю між громадами у таких сферах, як економічна, культурна, туристична, освітня, соціальна тощо, а також дасть можливість Ніжинській громаді швидше інтегруватися до європейського середовища та перейняти передові практики Європейського Союзу.

Сердечно дякуємо Пану Бурмістру Miasto Dębica Mariusz Szewczyk та Пану Бурмістру Miasto Olkusz Роману Пясніку за щирий прийом та співпрацю.

І така співпраця завжди залежить від конкретних особистостей. В Дебіце ми маємо великого Друга України Mariusz Szewczyk

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: