Завантаження ...
banner
banner

«Коли ти знаєш, що твоя країна в біді, хочеться бути з нею»: як співачка з Ніжина допомагає ЗСУ (Фото, відео)

«Коли ти знаєш, що твоя країна в біді, хочеться бути з нею»: як співачка з Ніжина допомагає ЗСУ (Фото, відео) фото

Коли в твоїй країні війна, ти чітко розумієш, що потрібно допомагати один одному, підтримувати, не залишати наодинці. Особливо українцям хочеться допомогти нашим «котикам» - бійцям, що нас захищають. Кожен робить те, що може, те, що вміє.

Талановита співачка, дівчина з Ніжина – Анна Кіндзерська, зараз бере участь в благодійних концертах в різних куточках України, аби підтримати наших бійців.

 

«На разі за ініціативи Андрія Мацоли* їздимо підтримувати дух військовим в різні куточки України з декількома учасниками «Голосу країни» та з бендом. І скоро ці концерти транслюватимуть на ТК «1+1» - розповідає дівчина – А ще, граю в Києві концерти»

 

Довідково: *Мацола Андрій Миколайович — український підприємець, меценат і громадський діяч, народний тренер «Голосу країни». 

«Все буде Україна"! Таку назву благодійним виступам для військовослужбовців Збройних сил України дали артисти, які з'їхалися з різних куточків держави. Любителі та професіонали вирушили до прифронтових міст. Співають для бійців, аби їх підтримати. Дивіться відео за посиланням: У прифронтових містах влаштували благодійні концерти «Все буде Україна!».

- Аню, ви зараз їздите з концертами у прифронтові міста України. Які пісні там звучать, що саме виконуєте ви? 

- Так, наразі я приймаю участь у музичних виступах для ЗСУ під назвою «Все буде Україна». Репертуар для солдатів вибрано з розрахунку на їхній смак, наскільки ми змогли здогадатися про нього. Звучать
абсолютно різні пісні: народні, рок, ліричні, достатньо відомі українські пісні, пісні Скрябіна, гурту «ВВ», Вакарчука. Особисто я виконую українську народну пісню «Чом ти не прийшов», «Край, мій рідний край» Миколи Мозгового, а також пісню гурту «Плач Яремії» - «Лиш вона». Мені здається, що ця пісня відома багатьом хлопцям, тому що багато хто вчився грати на гітарі і наші хлопці десь в компаніях, під мирним небом, співали цю пісню. Тому, коли я її співаю, багато хлопців співають разом зі мною і це дуже приємно, і радує те, що ці пісні їм знайомі, близькі і трохи можуть їх розрадити.

«Наші бійці посміхаються, в їхніх очах видно життя, радість, щастя і дуже приємно розділяти з ними ці моменти».

- Яка атмосфера панує на концертах, які емоції,відчуття? Що б ви сказали? 

- Атмосфера на концертах дуже тепла, дуже доброзичлива, тому, що ми співаємо відомі українські пісні, які знає більшість українців і вони об’єднують весь наш народ. Тому ми співаємо і солдати співають
разом з нами і це надзвичайно приємно і створює таку атмосферу єдності! Дуже приємно, що вони так відкрито і щиро реагують на наші виступи, незважаючи на те, що вони перебувають у набагато тяжчих
обставинах, аніж ми. Але все одно наші бійці посміхаються, в їхніх очах видно життя, радість, щастя і дуже приємно розділяти з ними ці моменти. 

Біль і смуток теж читається в цих очах, але ми намагаємось відволіктись і оці півтори години просто провести в радісному настрої, в радісному дусі. І мені дуже приємно, що я хоч чимось можу бути корисною своїй країні, цим хлопцям, тому, що мільйонів у мене немає, аби щось купувати для армії, зі зброєю бігти я не можу, але можу співати! 

Якщо я можу подарувати півтори години радісних емоцій, я вже цьому неймовірно рада! Тому дуже щаслива приймати участь у такому заході, на який мене запросили і я безмежно щаслива співати для наших героїв! 

«Коли ти знаєш, що твої близькі в біді, хочеться бути поруч. І коли твоя країна в біді, хочеться бути з нею»

- В перші місяці війни ви, втікаючи від обстрілів, перебували з сім’єю за кордоном. Зараз ви повернулися, але ж війна триває. Що вас спонукало приїхати на Батьківщину знову? 

Так, на початку війни я була за кордоном, але з частиною своєї сім’ї, тому що більшість моїх родичів залишилось на Україні. І незважаючи на те, що мені вдалося знайти музикантів в Нідерландах та організувати декілька концертів і ми збирали кошти і передавали їх сюди, на благодійні фонди, все таки не було спокою на серці. Якось постійно душа була не на місці і хотілося повернутися в Україну. Можливо, це не дуже раціонально з моєї сторони, але я хотіла відчувати те, що відчувають мої брати, сестра, от що саме відчуває кожен українець.

Зазвичай, я їжджу за кордон працювати на тривалий термін і повертаюся в Україну, потім знову можу поїхати. І здавалося б, для мене це звичайний режим: поїхати в Європу, поїхати за кордон. Але цього разу, коли ти знаєш, що твої близькі в біді, хочеться бути поруч. І коли твоя країна в біді, хочеться бути з нею, бути у своїй країні. Якесь таке відчуття…нове для мене, можливо. Але саме це повернуло мене додому. Я приїхала перед своїм Днем народження і святкувала його вже вдома, в Україні. 

- Чи не плануєте їхати найближчим часом за кордон? 

- Ви знаєте – так. Планую декілька поїздок за кордон. Буквально на днях ми з братом їдемо до Польщі. Нас запросили прийняти участь у благодійних концертах. Ці концерти організовують українці на честь подяки полякам за їхню підтримку та гостинність по відношенню до нашого народу, нашої країни. Згодом, ще планую поїхати за кордон, чисто заробити грошей. Адже я, як і багато людей творчого процесу, маю складності, щодо заробітку. Приміром, багато моїх друзів музикантів, художників, втратили джерело доходу. У багатьох із них взагалі відсутнє джерело доходу, і вони живуть просто на заощадження. Деякі з них намагаються оволодіти якоюсь іншою професією: хтось почав вивчати IT технології, хтось таксує, хтось продає, тобто кожен «крутиться», як може. Тому, поки в мене є така можливість, я нею скористаюся на невеличкий термін і повернуся додому. 

Маю надію, що восени «Голос країни» продовжиться і я знову прийматиму участь в цьому шоу. І взагалі, хочеться бути в тій країні, в якій знаходяться дорогі моєму серцю люди.

В перші місяці війни Аня перебувала за кордоном і там у неї було декілька концертів у різних містах і просто на вулицях. А також дівчина брала участь у благодійному концерті в Нідерландах, де зібрали 10 тис євро на допомогу Україні. Концерт відбувся 24 квітня в Алфен-ан-ден-Рейн. Ініціатива організації заходу належить Обрі Снелл, яка разом з своєю донькою, Наомі Снелл запросили її прийняти участь. 

«Разом з Наомі (нідерландською співачкою) ми виконали українську народну пісню «Ой там на горі» вона співала українською» – розповідає Анна.

В ті дні в концерті взяли участь музиканти з Греції, багато місцевих музикантів і співаків, ведучою була Вікторія Кобленко - нідерландська акторка, українського походження. 

Висвітлювали цей концерт також і західні ЗМІ: Benefiet Oekraïne: ‘Bij volkslied kwamen de tranen’.

До теми: 

Ніжин неодноразово прославляли на всю Україну талановиті люди. Цьогоріч, ще під мирним українським небом, Аня ошелешила суддів «Голосу країни». 

Більше тут: Ніжинка Анна Кіндзерська вразила суддів на шоу "Голос країни-12" (відео)

Як висновок: 

А отже – ми неодмінно Переможемо! Як у нас на Україні.

 

 

Фото з архіву співачки

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: