Завантаження ...
banner
banner

На Чернігівщині відновлено понад 460 тисяч квадратних метрів автошляхів

На Чернігівщині відновлено понад 460 тисяч квадратних метрів автошляхів  фото

Це більше, ніж за весь сезон минулого року. Після деокупації ворог лишив тільки руйнації: автошляхів, мостів, доріг, будівель, споруд...

Після звільнення Чернігівської області від окупантів постала нагальна потреба у забезпеченні проїзду дорогами для стабілізації гуманітарної ситуації та доставки життєво важливих вантажів до громад області. Після вторгнення рашистської армії були пошкоджені 680 кілометрів державних доріг та 25 мостів.

У квітні першочергово проводились роботи по забезпеченню проїзду біля зруйнованих мостів. А на початку травня розпочалися аварійні ремонтні роботи на покритті. Поступово із налагодженням логістичних маршрутів, збільшували об'єми виконаних робіт. Окрім традиційного ямкового ремонту окремих вибоїн, на важливих логістичних маршрутах провели ремонт покриття суцільним шаром асфальтобетону.

Найактивніше дорожники працювали у червні - липні.

Найбільше пошкоджень на дорожньому покритті усунули на дорогах:

Р-69 Київ - Вишгород - Десна - Чернігів - майже 230 тисяч квадратів;

М-02 Кіпті - Глухів - Бачівськ - майже 82 тисячі квадратів;

М-01 Київ - Чернігів - Нові Яриловичі - майже 36 тисяч квадратів.

Проїзд основними маршрутами покращили, виходячи з наявних обмежень військового стану. Через ворожу навалу усі роботи з капітального ремонту доріг прищупинені, натомість - аварійний ремонт. Нині у серпні виконуємо точкові ямкові ремонти, зважаючи на наявні ліміти обсягів виконання робіт.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: