Завантаження ...
banner

А ви вже готові до школи? Які ціни у Ніжині на шкільне приладдя

А ви вже готові до школи? Які ціни у Ніжині на шкільне приладдя фото

Літо закінчується, а разом з цим приходить осінь. Це означає, що час готуватися до школи. Хтось збирає малечу до школи вперше, хтось в останнє…

Цей навчальний рік особливий, адже навчання торкнулася війна. Звісно, з 24 лютого діти навчалися дистанційно. Тепер був час, щоб прийняти рішення: онлайн чи офлайн? На це рішення впливає безліч факторів. Ті школи, де немає належних укриттів будуть навчатися дистанційно. Ті школи, які готові приймати учнів, вирішували питання навчання разом із батьками. Ми писали, що на Чернігівщині форму навчання кожна школа вивчатиме з батьками. Всього ж на Ніжинщині буде функіонувати 182 освітні заклади.

За безпеку дітей батьки хвилюються найбільше. Та незалежно від того, яка буде форма навчання, шкільне приладдя купувати потрібно. Зауважимо, що ніжинці розповіли, що у них лишилися запаси із минулого року.

Цього ж року ціни трохи зросли, але не набагато. Звичайний зошит на 12 аркушів можна купити до 2 грн за штуку. Якщо брати більше 10 штук, то ціна ще менша. Товарів вистачає на будь-який смак як і на ринку, так і у маркетах Ніжина. Можна замовляти і в інтернеті – це ще дешевше. Якщо зошит чи щоденник можна вибрати не дорогий, то ручки та олівці краще купити дорожчі та перевіреної марки. 

Найголовніше для школяра – рюкзак. Ціна рюкзаків 500-2000 гривень. Залежить від якості, бренду та магазину. Дитина буде носити у себе на спині багато книг, зошитів та іншого приладдя, тому рюкзак має бути з жорсткою ортопедичною спинкою. За висновком ортопедів, така спинка захистить хребет школяра від викривлень та полегшить ношу.

Також мають бути зручні С-лямки з регуляторами довжини та фіксаторами, міцна ручка-петля, щоб підвішувати рюкзак біля столу та переносити на короткі відстані.

Важливо: не заповнюйте поклажу дитини більше, ніж на 15% маси його ваги!

Рекомендовано, щоб в рюкзаку було укріплене дно, щільний каркас та водозахисна тканина, яка збереже від пошкоджень як і шкільного приладдя, так і самого рюкзака.

Пенали. Тут все просто: міцний матеріал виготовлення та прошивка пеналу, оптимальний розмір та щільний корпус. Деякі пенали для учнів початкової школи продаються відразу з наповненням, що дуже вигідно та заощадить гроші батькам. Ціни на пенали від 145 гривень і вище. 

Ручки:
1. кулькові;
2. капілярні;
3. пір'яні.

Найкращий вибір – звичайна кулькова ручка з силіконовою насадкою в зоні обхвату. Ручка повинна зручно поміщатися в долоні школяра і бути спокійних тонів, щоб не відволікати увагу від навчання на малюнки та прикраси на корпусі. Ціни від 5 гривень.

Щоденників є кілька типів:

  • з м'якою палітуркою на скобі, представлені картонною крейдованою обкладинкою – це самий легкий варіант щоденника;
  • в інтегральній обкладинці, міцніший і надійніший через ламінацію картону;
  • у твердій обкладинці, що служать довго за рахунок міцної конструкції;
  • тверді з поролоном приємні на дотик за рахунок м'якості поролонової обкладинки та мають яскравий дизайн.

Звісно тут потрібно вибрати з твердою обкладинкою, адже щоденник з школярем увесь навчальний рік. А колір чи малюнок – обирає сама дитина. Те ж саме стосується і зошитів. Слід обирати з більш грубою обкладинкою та білими листками всередині. Малюнки на обкладинці – також за смаком. Ціни на щоденники від 45 гривень.

Обкладинки для зошитів та книг.

Краще брати цупкіші та гнучкі, вони прослужить довше і зекономлять кошти. Найкращий варіант – 200 мкм. Якщо це обкладинки для підручників то їх продаж розподілено по класах. Краще купувати 7-9 клас (навіть для першачків), адже їх більше штук (1-4 клас – 5 штук, а 7-9 аж 9 штук).

Особливу увагу також слід приділити і фломастерам. Вони мають бути безпечними. Не полінуйтеся відкрити їх перед покупкою та понюхати. Ігноруйте товари З агресивним ароматом, вибирайте ті, що виготовлені на водній основі (не на спиртовій). Слід звернути увагу на виробників фломастерів – часто маловідомі фірми не дуже дбають про якість продукції. Найкращі фломастери – з довгими, великими і вентильованими ковпачками. Важливо, щоб на упаковці була позначка відповідності системи вентиляції ковпачка прийнятими стандартам виготовлення.

Батьки хочуть для своїх дітей тільки найкращого. Купувати дорожче або дешевше – справа кожного особиста. Головне, щоб дитина хотіла навчатися. А батьки мають їй в цьому допомагати та заохочувати. Діткам легкого навчального року, батькам – терпіння, студентам – витримки та натхнення. Все буде Україна! Все буде Перемога!

 

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: