Завантаження ...
banner

На Ніжинщині судитимуть військового рф

На Ніжинщині судитимуть військового рф фото

Ніжинська окружна прокуратура скеровала до суду обвинувальний акт стосовно військовослужбовця 21-ї окремої гвардійської мотострілецької бригади сухопутних військ рф за порушення законів та звичаїв війни.

28 березня під час окупації армією рф села Старий Биків Ніжинського району обвинувачений жорстоко поводився із місцевими мешканцями. Він відбирав у них мобільні телефони та заощадження. Також, погрожуючи розстрілом, він вимагав дані про розташування військовослужбовців Збройних Сил України.

Не отримавши необхідних відомостей, російський військовий утримував одну з місцевих жінок із зв’язаними за спиною руками та заклеєними скотчем очима упродовж 2 днів у погребі без води та їжі. При цьому постійно погрожував жінці фізичним та сексуальним насильством. Наразі обвинуваченого оголошено в розшук. Дані щодо інших військових зс рф, причетних до вчинення злочинів проти мирного населення, встановлюються.

Досудове розслідування за вказаним фактом здійснювалося слідчими слідчого відділу Ніжинського районного відділу поліції ГУНП в Чернігівській області.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: