Завантаження ...
banner

Де і в яку ціну можна купити у Ніжині кавуни?

Де і в яку ціну можна купити у Ніжині кавуни? фото

Площі під вирощування знаменитих херсонських кавунів місцеві аграрії через широкомасштабну війну скоротили в рази. Але продати однаково є що — от тільки майже нікуди.

На ринках у Херсоні кавунів гори — завезли ще до руйнування мостів через Дніпро. І пропозиція відчутно переважає попит, тому ціна на них падає: на початку серпня вона була 5—6 гривень за кілограм, а в середині серпня — 3,5—4 гривні. Про це пише propozitsiya.com з посиланням на  golos.com.ua . 

На заході країни, де люблять смугастих красенів зі степових баштанів, ситуація інша: замість херсонських кавунів — у кращому випадку, одеські. А в основному продукція з Туреччини чи Молдови, за захмарними для середини серпня цінами у 30—40 гривень за кілограм. 

Люди говорять, що загалом по Україні кавуни цьогоріч везуть нам з Ірану, Туреччини, Азербайджану та з Одеси.

MYNIZHYN.com дізнавався де і в яку ціну можна купити у Ніжині кавуни та звідки їх везуть цьогоріч до нашого міста. На центральному ніжинському ринку кавуни пропонують від 20 до 40 грн за кілограм. Привозять, кажуть із Азейбаржану, Одеси та, навіть, із Турції та Румунії. 

Один, скажімо так, середньої величини кавун, «затягне» десь на 150-200 грн. Також на базарі можна знайти кавуни і від місцевих фермерів. Продавці, які привезли їх на продаж з Талалаївки, пропонують покупцям придбати кавун за 15 грн/кг. А ще є місце з народною назвою «свинячий ринок», розташування якого знають усі ніжинці. Цей риночок також цьогоріч пропонує на продаж кавуни. Зазвичай, кожного літа тут цілими вантажівками привозили їх з Херсону, а цього року стоїть невеличкий лоток і продавці говорять, що привезли кавуни з Одеси. Простять 20 грн за кіло.

На ринку «Кошик споживача» в районі «Учкудуку» можна купити кавуни за 30 грн/ кг, привезені з Одещини.

На ринку «Афганець» ціни 30-35 грн/кг. Тут можна купити кавуни з Одеси, Миколаєва та Дніпропетровська. 

В ніжинських супермаркетах ціни різняться, вони коливаються від 18 до 41 грн з копійками. Приміром, «Велмарт» пропонує кавуни різних сортів та величини, тут ціни від 18 до 41,32 грн/кг. В «АТБ» можна купити ці смачні ласощі за 37,95 грн/кг. «Фора» пропонує покупцям кавуни по 27-36 грн/кг, а супермаркет «Треш» по 28 грн. за кіло.

Ніжинці та гості міста говорять, що цьогоріч кавуни або не купували, бо дуже дорогі або ж пробували, але не дуже смачні та солодкі, а можливо, просто такі попалися. Щож поробиш, під час війни, до болю знайомий та соковитий кавун — із гіркуватим «присмаком сльози». 

Жителька Ніжина Ірина каже, що цьогоріч ще не купувала, бо дорого. «Не їла в цьому році,бо дорогі, але треба хоть спробувати – говорить Ірина – проте, не відомо, звідки їх везуть, то думаю краще їсти їх в наступному році».

Тетяна з м. Буча, говорить, що купували кавуни, коли були в гостях у батьків на Сумщині. «На ринок кавуни якраз привезли з Одеси, ми з батьками купили – говорить дівчина – але не дуже солодкий попався, та й холодно було, то ми й не дуже хотіли його їсти, просто хотілося попробувати хоч раз за літо».

Дівчата Юлія та Валентина, яких ми зустріли на ринку кажуть, що хочеться спробувати, але не купували, бо дорогі.

Ніжинки Катерина та Юля говорять, що купували вже кавуни цього річ і смакували. Попадались і смачні й не дуже. 

Ніжинець Олександр бере кавун у супермаркеті, і каже, що за акційною ціною у 18 грн/кг, один кавун «затягнув» на 80 грн і додає, що цьогоріч смачних кавунів ще не пробував. 

Дівчина з Ніжина Світлана, яка зараз перебуває у Нідерландах, говорить, що кавуни там також є і купували вони їх вже пару разів. Дівчина говорить, що вони такі ж смачні і соковиті, як і на Україні. Великі, близько 20 кг один і коштують вони там приблизно 7 євро - один кавун. 

Спробувати кавуна на ринку ми так і не наважилися, через прохолодну погоду. Тож, які вони на смак, будемо вірити людям на слово, а може, на днях, а то й раніше, купимо і поласуємо вдома, куштуючи соковиту і солодку м’якоть смугастих дарів природи.

 

 

До теми: КАВУНИ ХЕРСОНСЬКІ ЧИ КИЇВСЬКІ? Як змінилась географія кавунів та якісмачніші?

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: