Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині поліція викрила організовану злочинну групу наркоторговців

У Ніжині поліція викрила організовану злочинну групу наркоторговців фото

У Ніжині поліцейські припинили діяльність організованої групи з виготовлення та розповсюдження психотропної речовини — амфетаміну. Лідера наркоторговців та чотирьох його спільників затримано.

Поліцейські УСР в Чернігівській області в ході реалізації оперативних заходів встановили, що у м. Ніжин діє організована злочинна група з виготовлення та збуту небезпечної психотропної речовини — амфетаміну. За цим фактом слідчі Слідчого управління ГУНП в Чернігівській області відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 307 Кримінального кодексу України.

Було встановлено, що злочинна активність «наркосиндикату» сконцентрована навколо 37-річного ніжинця. Громадянин налагодив логістичні ланцюжки отримання компонентів для виготовлення амфетаміну, а також передачі готової психотропної речовини роздрібним дилерам для збуту шляхом «закладок».

Лідер злочинного угруповання замовляв доставку прекурсорів за допомогою поштового сервісу, маскуючи вміст відправлень під різноманітні хімічні товари з легального спектру подібної продукції. Посилки він перевозив до самостійно облаштованої лабораторії у Ніжині. Там виготовляв та фасував амфетамін. 

У подальшому зловмисник шляхом «закладок» в обумовлених місцях розподіляв психотропний «товар» між спільниками. Ці особи виконували ролі роздрібних дилерів, розповсюджуючи амфетамін між кінцевими споживачами також шляхом «закладок».

За спостереженнями оперативників, кожен день такої діяльності приносив наркоторговцям у середньому 15 тисяч гривень злочинного прибутку.

Після здійснення серії слідчо-розшукових дій та отримання вагомої доказової бази щодо причетності фігурантів до злочинної діяльності, поліцейські під процесуальним керівництвом прокуратури синхронно провели санкціоновані обшуки у лідера «наркосиндикату» і його спільників.

В ході обшуків правоохоронці вилучили обладнання хатньої нарколабораторії — колби, мірні ємності, термометри, ваги тощо; десятки зіп-пакетів з розфасованою порошкоподібною речовиною білого кольору; банківські картки, мобільні термінали та змінні сім-картки, грошові кошти у вітчизняній та іноземній валюті. Всі речові докази направлено на проведення експертних досліджень.

Слідчі поліції затримали лідера злочинної групи та чотирьох його спільниківдвох чоловіків і двох жінок, віком від 30 до 41 року — згідно статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Наразі триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за статтею 307 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів). Максимальне покарання, згідно з нею — позбавлення волі на строк до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: