Завантаження ...
banner

Ракетомоделіст з Ніжина здобув 1 місце в етапі Кубка світу

Ракетомоделіст з Ніжина здобув 1 місце в етапі Кубка світу фото

Олександр Радченко народився 2 липня 2003 року у Ніжині. Ракетомодельним спортом почав займатися після 5-го класу.

Ракетомодельний спорт – це один із видів неолімпійського спорту, він вважається технічним, пояснив Олександр, та все одно фізичні навички тут потрібні.

 

"Все почалось від моменту, як на літньому шкільному майданчику гурток організував виставку та запуск моделей ракет для дітей. З того моменту я записався в гурток і займаюсь по сьогодні", – розповів спортсмен.

 

Олександр додає, що завдання не лише збудувати модель, але і запустити її, потім повернути і так декілька разів, а відлітають моделі не на 10 метрів, в більшості випадків рахуємо в кілометрах. Ракетомодельний спорт має дев’ять категорій, Олександр переміг в категорії S8P.

 

"S8P – це категорія ракетних планерів на радіокеруванні. Ціль спортсмена збудувати таку модель, на якій він зможе взлетіти на двигуні, не спираючись на підйомну силу крила, спланувати шість хвилин, ні секунди не більше не менше, за це спортсмен губить бали, та сісти як можна точніше в посадковий круг, де за відхилення від центру на кожні 10 сантиметрів спортсмен втрачає бал", – пояснив хлопець.

 

Хлопець каже, що вже перестав рахувати свої нагороди. Його перша важлива нагорода – перший чемпіонат світу, я став чемпіоном в категорії S2P, хоч вона не була в офіційному заліку чемпіонату, але її проводили на змаганнях, де взяли участь багато країн. Друга важлива нагорода – це отримання Премії Кабінету Міністрів за вплив у розвитку спорту в Україні 2020 році. Наступна нагорода – це друге місце на чемпіонаті світу 2021 року в цій же категорії, що виборов цими вихідними (14-16 жовтня 2022 року у Словенії, -ред.), але вже серед юніорів.

Зі слів Олександра, перемога на цьому етапі Кубка Світу приносить йому значні бали в рейтинг.

 

"За неофіційними результатами, я виборюю перше місце в загальному заліку категорії С8, тому чекаємо на опублікування офіційних результатів та нагородження", – поділився Олександр.

 

Наступна ціль спортсмена – це гарно підготуватись та стати чемпіоном на наступному Чемпіонату Світу, який пройде у 2023 році в США.

Вітаємо Чемпіона та бажаємо успіхів!

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: