Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині з’явився новий апарат для лікування жіночих патологій: подробиці

У Ніжині з’явився новий апарат для лікування жіночих патологій: подробиці фото

В жіночій консультації Ніжинського пологового будинку з‘ явився новий апарат для лікування патологічних процесів шийки матки.

Про це журналістам MYNIZHYN.com повідомила завідуюча жіночої консультації Ніжинського пологового будинку – Оксана Чистякова.

Вона розповіла, що саме це за апарат, які він має функції та які хвороби може лікувати.

 

«Це апарат високочастотний елекрохірургічний -  «Надія – 4», призначений в радіохвильовій хірургії для лікування патологічних процесів шийки матки. Такий метод лікування не супроводжується пошкодженням здорових тканин, не виникає таких післяопераційних наслідків, як набряк, запалення і має зведений до мінімуму ризик виникнення рубцевої деформації шийки матки. Також він може застосовуватися при лікуванні молодих жінок, які же не народжували – говорить лікар - адже раніше ми використовували апарат для коагуляції, з високою температурою. Тут же радіохвильові функції, які є менш травматичні».

Раніше ми писали: Яка ситуація з онкохворобами у Ніжині: розмова з ніжинським онкохірургом

Доброякісні та передракові захворювання шийки матки займають провідні позиції серед гінекологічних захворювань. Відомо, що патологія шийки матки «молодшає» і все більше жінок, які ще не народжували, звертаються до гінеколога задля розв’язанням делікатних питань. Не варто забувати і про інший важливий факт: хвороби шийки матки можуть переростати в онкологію. Тому, варто вчасно звернутися до лікаря і пройти лікування.

За словами медиків, у Ніжині рак шийки матки стоїть на 2 місці після раку тіла матки. В останній час це пов’язано із корона вірусною інфекцією, а також із воєнним станом в країні, бо жінки не своєчасно проходять діагностику.

 

«За 9 місяців минулого року ми поставили на облік 14 жінок з онкохворобами різних локалізацій жіночих органів, а цьогоріч вже 19 жінок, із них 8 – з 4 стадією хвороби» – підкреслила Оксана Чистякова.

На придбання апарату з місцевого бюджету було виділено близько 60 тис. грн. Апарат новий та сучасний і люди раніше їхали задля такого лікування в інші міста, тепер ця процедура є й у Ніжині, причому, безкоштовна. І як зазначила гінеколог, лікування можна проводити під місцевою анестезією в амбулаторних умовах.

 Фото MYNIZHYN.com

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: