Завантаження ...
banner
banner

Смажені, у сметані та із соусом: як ніжинці готують макарони (Опитування - Фото)

Смажені, у сметані та із соусом: як ніжинці готують макарони (Опитування - Фото)  фото

Щорічно 25 жовтня виробники макаронів і любителі поласувати цією стравою відзначають Всесвітній день макаронних виробів, без яких важко уявити собі сучасну кухню.

MYNIZHYN.com цікавився, чи люблять жителі та гості нашого міста їсти макарони. Як їх готують, та з чим краще смакує?

Вони ділилися з нами своїми вподобаннями, різними цікавими рецептами, серед які є і класичні, такі як макарони по – флотськи, в сметанному соусі, а є й смажені - вірменські! Також свій рецепт надіслали нам і наші воїни!

Детальніше у матеріалі

Тетяна Рибас

В моїй сім’ї більше люблять лапшу. А взагалі всеодно, головне, щоб із сиром та ковбаскою!

І ось цікавий рецепт від «армянки»: сухі макарони підсмажить на сухій сковороді до рум'яних бочків,потім варить за смаком,хочете солоні хочете солодкі. Дуже смачно!

Євген Луняк

Щодо макаронів, то на фронті в 2014 р. я їх часто готував на сковорідці з тушонкою та приправами. Моїм побратимам це подобалося!

Катерина Борисова

Люблю куштувати макарони різних видів та форм, полюбляю із соєвим соусом. Просто відварюю, додаю соус і все.

Юлія Кожухівська

Ми в сім’ї любимо макарони і частенько їх готуємо за різними рецептами. Ось один із них: Цей рецепт я дізналася з інтернету. І дійсно дуже хороший, я ним поділилася зі своєю мамою і з подругами. Треба сказати що в моїй сім'ї щодо їжі дуже перебірливі, особливо насторожено ставляться до рецептів з інтернету. Але приготовані саме таким чином макарони - найкращі, і тепер моя мама і подруги готують тільки так.               

Макарони в сметанному соусі:

макарони 300 г. М'ясо 300 г.                               

Сметана 150г.  Цибуля 1 шт. Сіль, перець - за смаком, базилік - за бажанням

М'ясо порізати на дрібненькі шматочки смажити в олії на сковороді, додати цибулю, часник, підсмажити. Всипати сметану, додати макарони і одразу влити воду. Посолити, поперчити, готувати під закритою кришкою до готовності, час від часу помішуючи. Викласти на тарілку та прикрасити свіжим листям базиліку, якщо ж нема свіжого можна додати сухий разом із іншими приправами. Готово. Смачного!

Станіслав Кудлай

Макарони не дуже полюбляю, тому можу поїсти їх, коли дуже поспішаю і не маю часу на приготування іншої їжі.

Вікторія Матвієнко

Так, макарони у нас в сім’ї люблять. Щодо рецептів, то якимось цікавим поділитися не можу. У мене маленькі дітки, то зазвичай не додаю ніяких гострих соусів, чи приправ, бо мої діти люблять макарони без нічого, просто з маслом. Як тільки щось побачать чи морквинку, чи м’ясо або соус, то одразу  - ні, лише макарони в чистому вигляді! (Посміхається – авт.)

Ніжинець Михайло Ломоносов говорить, що макарони не любить, а Софія Лавренко каже, що не їсть того, в чому є борошно.

Тож, як бачимо – стара добра фраза щодо вподобань, таки має свій сенс і до сьогодні.

А ось рецепт приготування макаронів від наших журналістів.

Макарони «по-флотськи» - така собі «класика жанру», але які ж смачні, і що не мало головне для журналістів – швидко готуються!

Відварити макарони, окремо підсмажити на сковорідці фарш (бажано свинину), разом із цибулею та морквою, можна трохи додати кетчупу та спеції. На тарілку викласти макарони і додати засмажку, полити кетчупом. Подавати в гарячому вигляді. Смачного!

Також цікаво знати: Історія всесвітнього дня макаронів.

Хоча винахід макаронів приписують китайцям, не можна заперечувати, що саме італійська паста є сьогодні найпопулярнішим видом макаронних виробів. Тому не дивно, що перий в світі Світовий конгрес макаронних виробів пройшов саме в Італії. Він відбувся 25 жовтня 1995 в Римі. Експерти з усього світу зібралися, щоб обговорити всі переваги цього чудового продукту, роблячи акцент на його культурній та кулінарній значущості. Також, щоб сприяти популяризації макаронів, був заснований Всесвітній день макаронів, який ми в результаті маємо задоволення відзначати щорічно 25 жовтня.

Один з кращих способів відсвяткувати Всесвітній день макаронів - приготувати собі тарілочку улюблених спагетті і насолоджуватися їх чудовим смаком, ароматом та текстурою. Звичайно, можна розділити це задоволення з друзями, влаштувавши макаронну вечірку, обмінюватися рецептами, пробувати нові смаки, винаходити нові соуси. І не переймайтеся занадто через можливе невелике перевантаження вуглеводами. До речі, вчені в останні роки переглянули свої попередні твердження про шкідливість макаронів і зараз називають їх не тільки поживною, але і здоровою їжею.

Ну й наостанок цікавий факт. Якщо скласти у довжину усі макарони, які з’їдають люди у світі за рік, то це становитиме 600 000 000 км. Цього достатньо, щоб обмотати планету Земля 15 000 разів.

Фото з мережі

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: