Завантаження ...
banner
banner

Поліція Чернігівщини закликає пішоходів: будь відповідальним, познач себе на дорозі!

Поліція Чернігівщини закликає пішоходів: будь відповідальним, познач себе на дорозі! фото

Наїзд на пішохода - один з найпоширеніших видів ДТП, причому найчастіше відбувається це в темний час доби. З настанням осені темніти починає раніше, до того ж нині в Чернігові не працює вуличне освітлення.

Щоб вберегти себе на дорозі, поліція закликає пішоходів носити світлоповертаючі елементи на одязі та інших верхніх аксесуарах - шапках, сумках, рюкзаках.

Дітям такі елементи батьки повинні прикріпити на верхній одяг. Щоб зробити дитину більш помітною на дорозі, необхідно використовувати світловідбиваючі елементи і на одязі, і на ранці. Для цих цілей підходять стікери, флікери-підсвічування, флікери-браслети. Найбільш помітними є флікери білого або лимонно-жовтого світла. При виборі шкільного ранця рекомендується віддавати перевагу тим, на яких вже присутні світловідбиваючі елементи у вигляді нашивок, вставок і т.п, завдяки яким дитину можна буде побачити навіть на значній відстані.

Якщо у пішохода є такий флікер, то відстань, з якої водій може його помітити, зростає до 150 метрів. Це найбільш дієвий спосіб убезпечитися на дорозі.

Відповідно до п. 4.4 ПДР України, у темну пору доби та в умовах недостатньої видимості пішоходи, які рухаються проїжджою частиною чи узбіччям, повинні використовувати світлоповертальні елементи (стрічку, наклейку, жилет тощо) або бути в одязі, який має світлоповертальні елементи.

Поліцейські також звертаються до водіїв із закликом бути обережними на дорогах, дотримуватися швидкісного режиму, безпечної дистанції.

Пам’ятайте: позначивши себе на дорозі, ви даєте можливість водіям помітити себе здалеку й належним чином відреагувати.

Поліція наголошує на необхідності дотримуватися режиму комендантської години, яка триває з 23:00 до 4:00 години.

Шановні громадяни, потурбуйтеся про особисту безпеку, безпеку своїх дітей та близьких!

Будьте помітними на дорозі – будьте у безпеці!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: