Завантаження ...
banner
banner

Чому у Ніжині економлять електроенергію тільки на двох вулицях?

Чому у Ніжині економлять електроенергію тільки на двох вулицях? фото

Ніжинці вкотре скаржаться на те, що постійно немає світла на частині вулиці Незалежності та районі Гуньки. З коментарів дізналися, що така ситуація ще й на вулиці Василівська та прилеглих вулицях, а також у невеликих населених пунктах поблизу Ніжина.

Нещодавно ми писали: Чернігівобленерго: чому одні вулиці із світлом, а інші - без.

Отже, на сайті Ніжинської міської ради є роз'яснення:

Коли вживається словосполучення "графік аварійних відключень" - мається на увазі не час відключення, а черговість. 

Тобто, коли навантаження на центральну енергосистему України сягає певного критичного рівня, диспетчер центральної енергосистеми дає вказівку відключити "1-шу чергу". "1 черга" - це, наприклад, 8 ліній 10 кіловольт у м.Жашків. Місцевий диспетчер - виконує цю вказівку. Якщо цього виявилося недостатньо - диспетчер центральної енергосистеми дає вказівку відключити "2-гу чергу", а це, наприклад, 7 ліній в місті Ніжин, якщо і це не допомогло, далі "3-тя черга", 4,5,6....... і т.д. черговість закінчується тоді, коли рівень навантаження знижується до необхідного. Черги вмикаються у зворотньому порядку, місцевими диспетсчерами, по вказівці центрального диспетчера. Час на виконання відключення - хвилини, тому немає можливості і часу повідомляти споживачів, до відключення.

Якщо говорити про м.Ніжин (2-га черга в нашому прикладі), то лінії визначені таким чином, щоб зі світлом залишилися об'єкти критичної інфраструктири. Звісно ж, що немає чарівних кнопок, щоб вибрати які саме будинки чи вулиці відключати. Тому і частина міста зі світлом, частина без. Якщо якісь магазини чи будинки заживлені від тієї ж лінії 10 кіловольт, що і лікарня, в них буде світло, (а те що в них сяє освітлення прибудинкової території, - їх неповага до сусідів, які залишилися без електроенергії ), якщо на лінії немає критично важливих об'єктів, то відповідно і не буде.

Чіткого часу вмикання чи вимикання електричної енергії немає і не буде, тому що це все здійснюється в оперативному режимі. Є критичне навантаження - є вказівка відключати, знизилося навантаження - є вказівка вмикати.

Тому ні місцева влада, ні обленерго не дасть вам точної інформації про час включень чи відключень і взагалі чи будуть вони.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: