Завантаження ...
banner

Жителька Ніжинщини зберігала вибухову речовину

Жителька Ніжинщини зберігала вибухову речовину фото

Ніжинською окружною прокуратурою до Ніжинського міськрайонного суду 27.09.2022 скеровано обвинувальний акт стосовно мешканки Ніжинського району у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України, а саме у придбанні та зберіганні вибухових речовин без передбаченого законом дозволу.

Публічне обвинувачення в суді підтримувала прокурор Ніжинської окружної прокуратури. В суді доведено, що обвинувачена у квітні 2022 року, на полі в Ніжинському районі зібрала нітроцелюлозний порох в кількості 6 кг, який є вибуховою речовиною та який залишився після бойових дій внаслідок російської агресії.

Вказану вибухову речовину жінка з поля перенесла до місця свого проживання та зберігала для використання в побутових цілях, а саме, як пояснила остання, для розпалювання груби в будинку.
Невідомо, які б могли настати наслідки в результаті такого використання вказаної небезпечної речовини, якби її не було вилучено працівниками Ніжинського РВП ГУНП за результатами проведення санкціонованого обшуку за місцем проживання обвинуваченої.

Обвинувачена визнала свою вину та щиро розкаялася. Вироком Ніжинського міськрайонного суду обвинувачену визнано винною за ч. 1 ст. 263 КК України та призначено покарання у вигляді 3 років
позбавлення волі та на підставі ст. 75 КК України звільнено від відбування покарання з випробуванням терміном на 1 рік з покладенням обов’язків, передбачених ст. 76 КК України.

Титульне фото з мережі

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: