Завантаження ...
banner
banner

На Чернігівщини вилучили понад 50 кг наркотиків та більше 8 тисяч наркомістких рослин

На Чернігівщини вилучили понад 50 кг наркотиків та більше 8 тисяч наркомістких рослин фото

На Чернігівщині поліція підбила підсумки антинаркотичного відпрацювання. Оперативно-профілактичні заходи тривали з початку червня до середини жовтня.

За цей час поліцейські відкрили 770 кримінальних проваджень у сфері протидії незаконному обігу наркотиків, повідомили про підозру майже трьом сотням фігурантів, вилучили понад 50 кг готових наркотиків та більше 8 тисяч наркомістких рослин.

З усього цього масиву 68 проваджень стосуються фактів незаконного збуту наркотиків. Ще 107 було відкрито за фактами виявлення незаконних посівів наркомістких рослин — маку снотворного та конопель. Майже 600 кримінальних проваджень поліцейські відкрили за фактами незаконного зберігання наркотиків, психотропних речовин та прекурсорів.

У рамках досудових розслідувань кримінальних правопорушень у сфері незаконного обігу наркотиків поліцейські провели майже 200 санкціонованих обшуків. В ході зазначених слідчих дій сумарно було вилучено понад 50 кілограмів готових наркотичних засобів та психотропних речовин.

На викритих «доморощених наркоплантаціях» поліцейські виявили та знищили майже 5 тисяч рослин снотворного маку і понад 3200 рослин конопель.

На перспективу поліція планує також активізувати роботу з протидії утриманню наркопритонів та втягненню неповнолітніх осіб у вживання наркотиків чи психотропних речовин, викриття та припинення діяльності нарколабораторій, документування збуту наркотиків з використанням Інтернет-ресурсів.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: