Завантаження ...
banner

Про Ніжин розповіли в подкасті “Один одному”

Про Ніжин розповіли в подкасті “Один одному”  фото

Громадська організація “Центр спільних дій” випустила епізоди подкасту “Один одному” про Ніжинську та Ічнянську громади. У подкасті можна почути історії мешканців, волонтерів, духовенства та місцевої влади громад, які постраждали під час повномасштабного вторгнення.

Ніжин у перші дні повномасштабної війни опинився в майже повному оточенні. Герої подкасту розповідають, як тоді жило місто. Зокрема, можна почути, як мешканці гуртувалися у Свято Покровській церкві та Домі молитви євангельських християн-баптистів. Зокрема, пастор Роман розповідає, як допомагав містянам евакуюватися з Ніжина. 

Ічнянська громада в лютому потрапила в окупацію. Місцеве самоврядування громади залишилося в Ічні, так само на місцях були й старости окупованих сіл. Староста Дорогинки Сергій Тюков розповів у подкасті, яким було життя в його селі тоді і як за вказівкою військових йому довелося виїжджати з села з родиною. 

Також обидві громади зараз продовжують волонтерити і допомагати українським військовим. Наприклад, у Ніжині команда “Кухарська зграя вовченят” готує сухі супи та каші, які передає на фронт. Із продуктами допомагає вся громада. 

“Один одному” - подкаст про те, як живуть та волонтерять українські громади. У ньому ви почуєте як Україну виборюють в різних регіонах.

 
Фото з архіву
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: