Завантаження ...
banner

Бути чи не бути: у Ніжині обговорюють питання, щодо райлікарні

Бути чи не бути: у Ніжині обговорюють питання, щодо райлікарні фото

17 листопада, відбулася зустріч медичного колективу Ніжинської центральної районної лікарні з керівництвом міста та району. Зустріч відбулася у форматі дискусії. Присутні мали можливість не лише ознайомитися зі стратегією розвитку лікарні, яку представив генеральний директор міської лікарні Олександр Костирко, а й почути відповіді на всі болючі питання

Аби розставити всі крапки над «і», до присутніх звернувся міський голова Ніжина Олександр Кодола:

«На цю тему є багато спекуляцій. Це не політика, не комерційні питання і не бізнес. Згідно з Законом України, майно ліквідованих районів повинно бути передано до тих громад, де воно знаходиться. Вже неодноразово ми говорили про те, що плануємо створити одне єдине медичне містечко на базі Ніжинської міської лікарні. Тобто ми пропонуємо приєднати районну лікарню до міської. Нам важливо, щоб і колектив, і відділення наразі чинної районної лікарні продовжували працювати та надавати послуги як мешканцям нашої громади, так і мешканцям інших регіонів. Ми хочемо, щоб новий об’єднаний заклад став потужним медзакладом і успішно функціонував та розвивався».

Заступник міського голови Ірина Грозенко підбила підсумки минулих обговорень, щодо подальшого функціонування райлікарні:

«В нашій команді, починаючи від міського голови й закінчуючи керівництвом лікарні, про скорочення персоналу чи переформування закладу в якийсь інший, навіть мови не йде. З першого дня, як тільки вийшов Закон про реформування закладів охорони здоров’я, ми почали розробляти стратегію розвитку медичного закладу. В нас лише одне єдине бачення – лікарня має розвиватися на благо громади. Всі відділення райлікарні будуть функціонувати».

Ірина Вікторівна запевнила, що жодним чином скорочення персоналу не передбачається. Лікарня має і буде розвиватися. І районна лікарня, як і міська, від цього об’єднання лише виграють.

Резюмував зібрання гендиректор міської лікарні Олександр Костирко, який говорив про ключові позиції, які цікавлять працівників райлікарні.

«Я розумію, що вас хвилює лише питання подальшого працевлаштування. Проте хочу ще раз запевнити, ми плануємо розширити ліжковий фонд до 450 ліжок. І разом з об’єднанням нам, так чи інакше, доведеться ще приймати на роботу близько 30 лікарів. Звільняти нікого не плануємо. Мова йде лише про розширення лікарні. Деякі відділення об’єднаються, деякі залишаться функціонувати у приміщенні райлікарні, деякі в міській. Плануємо розширити роботу лабораторії, аби ми могли в себе робити ті аналізи, які зараз доводиться робити в Чернігові або Києві…»

Під кінець зустрічі Олександр Михайлович зауважив, що єдине медичне містечко не обов’язково матиме назву «Міська лікарня», це може бути будь-яка назва, наприклад «Сучасний медичний центр» чи інше.

Раніше ми писали: Чи з’явиться власник у Ніжинській райлікарні?

За матеріалами Ніжинська міська рада

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: