Завантаження ...
banner
banner

Історія військовослужбовця з Прилук, який виготовляє буржуйки для ЗСУ

Історія військовослужбовця з Прилук, який виготовляє буржуйки для ЗСУ фото

До повномасштабного вторгнення рф на Україну, в одній з майстерень міста Прилуки виготовляли металеві вироби на замовлення. Зараз все змінилося: майстер Володимир Дубровський пішов до лав тероборони і зараз служить в ЗСУ. Вільного часу в чоловіка стало менше, але проводить він його у майстерні.

Із залишків матеріалів виготовляє необхідні для фронту вироби з металу, йдеться у сюжеті «Суспільне Чернігів».

«Хочеться взагалі зробити хлопцям приємно, щоб вони думали, що про них піклуються, думають і не забувають», — каже майстер.

Володимир Дубровський, ФОТО: Суспільне Чернігів

Володимир Дубровський, ФОТО: Суспільне Чернігів

Сам процес виготовлення буржуйок, сковорідок та підставок для свічок нескладний, каже Володимир, але для цього треба мати необхідні матеріали. А їх не вистачає. Зараз Володимир, окрім вже звичних буржуйок із газових балонів почав створювати буржуйки, до яких можна підключати батареї, підігрівати воду за допомогою згоряння твердого палива, дров або ж масла.

«Я її тестую, і будемо такі робити на фронт, щоб обігрівати приміщення. Працюватиме без насоса, на цьому і будемо робити акцент, бо на фронті немає де зайву електрику брати, тому треба, щоб вона була автономною. Як доробимо, то вона буде трохи по-іншому виглядати».

Етап нагрівання новоствореної буржуйки, ФОТО: Суспільне Чернігів

Етап нагрівання новоствореної буржуйки, ФОТО: Суспільне Чернігів

Така буржуйка, за словами майстра, може опалювати приміщення до 200 квадратних метрів. Для виготовлення її та інших виробів використовує в основному залишки металу від довоєнних замовлень.

 
 

«З чого можемо, з того й робимо. Свічники, наприклад, не поставиш просто на підлогу чи піддон, їм треба підставка. Їх роблю із підручних засобів, з обрізків труб, зі шматків металу, що залишилися. Скажемо так, з-під ніг збираємо і робимо».

Свічники для військових, ФОТО: Суспільне Чернігів

Свічники для військових, ФОТО: Суспільне Чернігів

Також чоловік займається виготовленням фронтових сковорідок. Хлопцям подобається на них готувати, розповідає Володимир. Він їх виготовляє з елементів сільськогосподарської техніки.

Сковорідки для військових, ФОТО: Суспільне Чернігів

Сковорідки для військових, ФОТО: Суспільне Чернігів

«Із борони роблю. Комбайн, який спахує землю, в нього ідуть такі диски, їх там багато. Вони стають непридатними, лопаються, їх відбраковують. Я їх то в металобрухті знайду, то привезе хтось, купую і виробляю. От зараз знайшов три диски, з яких робимо хлопцям сковорідки. Може буде краще їм і приємніше їсти, думатимуть, що вони вдома на природі відпочивають із сім'єю».

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: