Завантаження ...
banner
banner

Чи можуть ніжинці прожити день без покупок (опитування)

Чи можуть ніжинці прожити день без покупок (опитування) фото

25 листопада у світі відзначають День без покупок. Це свято було засноване у 1992 році канадським спеціалістом з реклами – Тедом Дейві.

День без покупок має особливу мету: звернути увагу людства на те, що крім матеріальних благ у житті, існують більш важливі речі.
Це покликано навчити суспільство робити покупки більш свідомо та почати раціонально використовувати природні ресурси.
Зараз в Україні війна, і це не може не вплинути на споживача та його інтереси. 
Журналісти MYNIZHYN.com дізнавалися у жителів нашого міста про те, що вони купують і як часто та чи можуть прожити хоча б один день без покупок?
І ось що вони нам розповіли

Олександр Турчинов:

- Так, я можу. Для мене це взагалі не проблема. Вважаю, що слід раціонально витрачати гроші. Найчастіше купую продукти. Із вагомих покупок - нещодавно придбав пральну машину. Брав її у кредит  і ось недавно вже повістю виплатив. Тепер вона моя.

Софія Проскура:

- Та я навіть тиждень можу обійтися без покупок! В Ніжині знімаю житло, тож коли їду сюди, беру продукти і все необхідне з дому. Буває таке, що іноді щось ну дуже хочеться. Тоді купую.

Ірина Кириєнко:

 - Я, особисто, не можу прожити і дня без покупок. Для мене це буде складно. Я люблю себе балувати дрібничками. Так що без покупок ніяк не обходиться: то візьму каву, то куплю цукерочку…

Віктор Гришанін:

- Я спокійно ставлюся до покупок. Купую за потреби, тож в тому, щоб прожити один день без покупок  - взагалі не бачу проблеми. В основному купуємо продукти, побутову хімію.

Влада Шевченко:

- Для мене прожити день без покупок – легко. Чесно, не розумію дівчат, які одержимі покупками. Повірте, такі є. Вони слідкують за усілякими акціями, щось вишукують… із-під землі дістануть конкретно ту річ, яку хотіли! Я звикла планувати свої покупки заздалегідь.

***

Психологи усього світу говорять  про шопоголізм. Це психічний стан людини, за якого вона відчуває себе щасливою, тільки щось купуючи. Як показує наше опитування, більшість ніжинців без проблем можуть обійтися без покупок. Принаймні один день, тож можемо стверджувати, що ніжинцям це не загрожує.

Жарт до теми:

Одна подруга хвалиться іншій своєю новою сукнею, яку нещодавно купила:

- Ну не змогла я пройти повз, її не купивши! Знаєш, коли так буває, що воно тобі може і не треба, але ти купуєш. А тоді так добре стає на душі, від того, що воно – твоє!

Інша їй відповідає:

- Так, знаю. Я так заміж вийшла…

***

Дорогі наші читачі! Залишайтеся за будь-яких умов завжди розсудливими, бережіть себе та близьких! Мирного неба!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: