Завантаження ...
banner
banner

Жителька Чернігівщини відсвяткувала 11 грудня 100-річний ювілей

Жителька Чернігівщини відсвяткувала 11 грудня 100-річний ювілей фото

Сьогодні, 11 грудня, свій ювілей святкує мешканка Борзни Доробляй Василина Іванівна. Іменинниці 100 років!

Ювілярка прожила довге та складне життя. Народилася у с. Березівка, у 1922 році. В родині було 7 дітей: 3 дівчат та 4 хлопчики. Батько помер рано (у 1939 р.), тому мамі довелося виховувати дітей самостійно. Про це повідомляє прес-служба Борзнянської територіальної громади.

На долю Василини Іванівни випало багато випробувань, але найжахливішим періодом життя була Друга Світова війна. У 1942 році її примусово вивезли до Німеччини на роботу. Після Перемоги, коли всіх полонених звільнили, молода жінка ще на рік залишилася допомагати армії, працювала дояркою. У 1946 році повернулася до рідного села, де невдовзі народила доньку. Ще до війни Василина Іванівна встигла закінчити курси бухгалтерського обліку, мріяла працювати за спеціальністю, але війна внесла свої корективи, тому повернувшись з Німеччини, довгий час працювала в колгоспі.

Все своє життя ювілярка присвятили єдиній доньці. Заради неї важко працювала, мала велике господарство, сама побудувала будинок.

Василина Іванівна не єдина довгожителька в родині. Її мама померла у 95 років, а брат 1937 р.н. на сьогоднішній день проживає у с. Степанівка.

«Щиро вітаємо ювілярку зі 100-літнім ювілеєм. Нехай Бог дарує міцне здоров’я Вам, Василино Іванівно, та всій Вашій родині!

Для сучасного покоління літні люди є не тільки носіями наших традицій, але й джерелом глибокої життєвої мудрості та гідності,тому спілкування з ними формує світогляд молодих людей, допомагає вистояти у складний час», — йдеться у повідомленні.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: