Завантаження ...
banner

Чернігівка показала ефектний костюм, в якому буде представляти Україну на "Міс Всесвіт"

Чернігівка показала ефектний костюм, в якому буде представляти Україну на "Міс Всесвіт" фото

28-річну Вікторію Апанасенко, випускницю 27-ї школи м. Чернігова, пам'ятають по регіональним та всеукраїнським конкурсам краси. І ось Віка приймає участь у конкурсі "Міс Всесвіт"-2022.

21 грудня на своїй сторінці у Фейсбуці вона виклала світлини національного костюму України для конкурсу “Міс Всесвіт”, який вразив своєю креативністю і тим, що відповідає реаліям і викликам, які постали перед нашою країною — масштабна війна з боку підступного сусіда росії. Дописувачі Вікторії та організаторів конкусу високо оцінили талант дизайнерів. Над костюмом працювали українська дизайнерка Леся Патока, та студія Nagolovy, які розробили багато сценічного вбрання для українських артистів.





Про костюм Вікторія написала, що при створенні вбрання автори надихались образом «Воїну світла».

 

“Він утотожнює в собі кожного українця, які незважаючи на обстріли, відсутність електроенергії та тепла несуть в своїх серцях яскраве світло віри в нашу перемогу та воюють кожен на своєму фронті.
Це уособлення внутрішньої сили, сміливості, рішучості та волі, що тече в наших жилах.
Війна не спроможна зламати нашу міць та не знебарвить наші серця! Навіть на згарищі, як фенікс розквітне Україна. Та засяє яскравими променями доброти та віри.
Ми всі є справжні Воїни світла - незламні, зроблені зі сталі , що обов‘язково переможуть темряву та зло, що прийшло на нашу землю”
, - написала чернігівська красуня.

 

На Фейсбук сторінці комітету конкурсу Miss Universe Ukraine від якого чернігівка приймає участь у світовому конкурсі, представлюячи Україну вказано, що дане вбрання буде представлено на шоу національних костюмів 11 січня 2023 року в Новому Орлеані, США.
 

 

«У цей нелегкий для нашої Батьківщини час ми довго думали: яким має бути образ, який символізує нашу країну? Який «меседж» він має нести усьому світу? Про що мають розповісти його деталі? Ми навіть провели голосування серед громадськості за те, якою вони хочуть метафорично бачити нашу країну: відтворити трагізм українського сьогодення чи показати Україну у світлому образі, який продемонструє український дух та силу нашого народу. Більшість проголосува за другу версію. При створенні образу використовувалися особисте бачення Вікторіі та її власна ідея», — говорить про костюм президентка конкурсу «Міс Україна Всесвіт» Анна Філімонова.

 


Костюм «Воїн Світла» символізує боротьбу нашої нації з пітьмою та оберігає, наче войовничий Архангел Михаїл, що захищає Україну з мечем. В руках у Вікторії зброя, її тіло в обладунках, водночас вона несе світло через темряву, що прийшла на наші землі з агресором.

Монолітний комбінезон символізує броню та наче друга шкіра огортає Вікторію.
Біла сукня, яка складається зі стилізації вишиванки з пишними рукавами, спідниці, на яку загалом пішло понад 10 метрів тканини, та, створеної на сучасний лад, крайки, тобто паску.

Костюм прикрашає головний убір з традиційними для України колосками.

Символічні крила, обпалені в битві, обрамлені у синьо-золоті обладунки в кольорах українського прапору, розкриті для вирішального бою та прикрашені різноманітними дзеркальними орнаментами.

Костюм створювався в Україні протягом чотирьох місяців в екстримальних умовах, під звуки сирен, без електроенергії та у світлі свічок.

Довідково:

Ще студенткою Державного інституту економіки, дівчина стала переможницею конкурсу «Міс-Романтік», де приймали участь юні красуні Чернігова, в тому ж році засвітилась на конкурсі «Miss University», наприкінці осені 2013-го року Віка у віці 20-ти років пішла на конкурс «Студ Місс України 2013», у 2015-му році Вікторія пробувала свої сили у конкурсі «Місс Україна-2015», де її відібрали з більш ніж 10 000 кандидаток, у 2016-му році Апанасенко стала переможницею конкурсу “Княгиня України”, у 2021-му році Вікторія Апанасенко стала 1-ю віце-мисс конкурсу “Місс Україна Всесвіт”. 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: