Завантаження ...
banner
banner

Волонтери Чернігівщини відвезли до Бахмута п'ять автобусів з гуманітаркою (Відео)

Волонтери Чернігівщини відвезли до Бахмута п'ять автобусів з гуманітаркою (Відео) фото

Продуктові набори, побутова хімія, теплі речі, окопні свічки, динамічні ліхтарики. П’ять вантажних мікроавтобусів з таким вантажем для жителів Бахмута відвезли волонтери прилуцького благодійного фонду "Вільна-Країна" та київського "Переможний крок". Допомогу від волонтерів люди отримують не зважаючи на обстріли. Тут немає зв’язку, але за кілька хвилин біля авто збираються близько сотні людей!

Найперше люди потребують води: водопостачання немає давно, а вода із колодязів стала непридатною після обстрілів снарядами із запалювальними снарядами. Не вистачає їжі, засобів гігієни, теплих речей, через відсутність електроенергії потрібні окопні свічки, батарейки, ліхтарики.

Всі ці потреби цивільного населення волонтери врахували при формуванні гуманітарного вантажу.

За координації та супроводу ЗСУ та ДСНС, вантаж доставили безпосередньо до людей. Поїздка, тривалістю у 14 годин відбулася на минулому тижні.

 

"Через постійні обстріли в Бахмуті ми планували там побути 10-15 хвилин, максимум 20 хвилин. В наслідку побули від чотирьох до п'яти годин. Люди дійсно голодні, живуть у підвалах, тому що багатоповерхові квартали розбиті вщент, прямо наскрізь. Дуже велика недостача у людей води", – розповів голова фонду "Вільна-Країна" Дмитро Безруков.

 

Допомогу для жителів Бахмута у Прилуках збирали два тижні. До цього долучилися пересічні містяни, торговельні мережі, заклади освіти – гімназія № 5, школа №13, дитячий садок №9. Частину вантажу передали військовим.

 

"Печиво, яке передавали садочки, школи: садочок №9 нам передав чотири великі коробки із підписами, із побажаннями до найшвидшої перемоги. Вийшло передати відкриваючи вікно, на ходу. Хлопці ловили, дякували. Допомагаємо, чим можемо. Ми цього не бачили, нам цього не зрозуміти. Треба їхати, треба бачити, треба відчувати то все і жити далі. Що зможемо, те і будемо робити", – згадує про поїздку волонтерка фонду Анна.

Наразі волонтери формують нову партію продуктових наборів для Бахмута та планують нову поїздку.

Детальніше у сюжеті:

 

 
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: