Завантаження ...
banner

На Чернігівщині помер військовий з Полтави: у побитті до смерті підозрюють місцевого

На Чернігівщині помер військовий з Полтави: у побитті до смерті підозрюють місцевого фото

20 грудня у Полтаві попрощалися з двома військовими. Один з них загинув не на війні, а через розбірки відвідувачів бару "Піраміда", що знаходиться в Острі на Чернігівщині.

Солдат Кленков Євгеній Валерійович, народився 11 листопада 1994 року, проживав в м. Полтава. Призваний Полтавським об’єднаним територіальним центром комплектування та соціальної підтримки 15.03.2022 до військової частини А1476 27-ї реактивної артилерійської бригади ім. кошового отамана Петра Калнишевського, згодом переведений до військової частини А4053 115-ї окремої механізованої бригади на посаду стрілець-санітар 3-го механізованого відділення, 3-го механізованого взводу, 3-ї механізованої роти 2-го механізованого батальйону.
"Суспільне" та Полтавський ОМТЦК та СП сповіщали, що солдат помер 12 грудня від травм біля міста Остер на Чернігівщині. У Євгенія лишилась батьки та брати. Родичі та друзі дуже позитивно відгукувались про покійного.


Як пише місцева преса, зокрема газета "Вісник Ч" інцидент мав свій початок у закладі під назвою "Піраміда", де окрім ресторану є сауна та більярд. Саме в сауну часто приходили погрітися військові. Що ж до спиртного, то продаж його заборонений рішенням Остерської міської ради. Кленков та ще його 4 товариші по службі приїхали до лазні помитися, але спиртного не вживали.

Коли Євген вийшов на вулицю покурити, то до нього підійшов хлопець, пропонуючи випити за день народження У закладі саме відмічав день народження 20-річний Андрій Бобков, студент 3-го курсу факультету фізвиховання і здоров'я Національного педагогічного університету імені Драгоманова (спиртне для пригощання компанії приніс з собою). Хлопець зараз знаходиться в СІЗО, йому вручено повідомлення про підозру у вчиненні умисного нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть (ч.2 ст.121 КК України). Покарання за таке правопорушення становить - позбавлення волі на строк від 7 до 10 років. Мати хлопця-іменинника - 46-річна Ольга Бобкова, яка відома в Острі своєю волонтерською діяльністю. У жінки, окрім Андрія ще 3 дітей - найстарший Микола, йому 22, та молодші 16-річний Ігор і Крістіна - їй 5 років.

Колега загиблого 28-річний Денис Зацепа розповів журналістам, що бачив, як Євгена бив вже лежачого хлопець, який перед цим запросив військових на святкування дня народження. Дениса також побили невідомі. Для Євгена викликали швидку, але медики не змогли нічого вдіяти і констатували смерть.

На сайті Судова влада України у захисниках Бобкова значиться Гриценко Іван Іванович. Людина з таким ПІБ є у раді адвокатів Києва, зазначається, що свідоцтво адвоката було видане йому у 1996 році. 5 січня о 9.30 Чернігівський апеляційний суд буде розглядати апеляцію на міру запобіжного заходу підозрюваного.

Gorod.cn.ua 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: