Завантаження ...
banner
banner

«Три через шість»: графік гарантійного постачання електроенергії на Чернігівщині

«Три через шість»: графік гарантійного постачання електроенергії на Чернігівщині фото

Протягом новорічних свят на Чернігівщині не застосовували відключення світал. Проте, й досі актуальним залишається графік відключень «три через шість». Про це повідомляє АТ «Чернігівобленерго».

Енергетики зазначають, що «три через шість» – це графік гарантованого постачання електроенергії. Тобто, за цим графіком можна зорієнтуватися, коли світло за конкретною адресою точно буде. У той же час, електропостачання не обов’язково обмежать на всі шість годин, які зазначені у графіку. Це за потреби можуть зробити у будь-яку годину і хвилину із цього шестигодинного часового проміжку. Якщо ж дефіциту електроенергії в мережі немає, відключення може і не бути, або ж воно буде менше за тривалістю, ніж шість годин.

«Наступне часте запитання від споживачів: чому ми не переходимо на «легший» графік відключень, коли навантаження на мережу знижується? Та тому що спрогнозувати, коли буде наступна атака рашистів на об’єкти енергетичного комплексу, ми не можемо, а отже і не знаємо, коли навантаження на енергосистему збільшиться. Як показала практика, часто після застосування графіка «чотири через чотири» чи «два через чотири» майже одразу ж доводиться вводити посилені обмеження, бо в якійсь частині України трапляється масштабне пошкодження і витримати попереднє навантаження українська енергосистема вже не може. При частій же зміні графіків споживачі починають плутатись і не розуміють, коли ж у них буде електроенергія, а коли її обмежать. Із нашим же графіком гарантованого постачання електроенергії набагато простіше підлаштувати свою роботу і побут під сучасні реалії, адже можна чітко вирахувати, коли краще вмикати побутову техніку чи техніку на підприємствах, а коли краще цього не робити»,- йдеться у повідомленні.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: