Завантаження ...
banner
banner

Шахрайка одурила довірливих громадян на 200 тисяч гривень: подробиці

Шахрайка одурила довірливих громадян на 200 тисяч гривень: подробиці фото

Чернігівські поліцейські затримали шахрайку, яка ошукала громадян на 200 тисяч гривень. Вона працювала за схемою «Ваш родич потрапив у ДТП» та виманювала гроші у пенсіонерів ніби-Поліцейські відділу кримінальної поліції Чернігова спільно з оперативними службами встановили її особу та затримали зловмисницю. Детальніше у матеріалі.

Днями поліція Чернігова отримала декілька звернень про те, що невідома жінка шахрайським шляхом заволоділа значною сумою коштів. В усіх випадках заявникам літнього віку телефонував нібито лікар, який повідомляв: ваш родич потрапив до лікарні у невідкладному стані, на лікування терміново потрібні кошти. В подальшому до потерпілих приїздила молода жінка, псевдо працівниця лікарні, і забирала гроші.

Таким чином, шляхом обману зловмисниця заволоділа грошовими коштами громадян на загальну суму близько 200 тисяч гривень.

В ході проведення комплексу оперативних заходів поліцейськими кримінальної поліції Чернігівського райуправління вдалося встановити особу зловмисниці та затримати її. Нею виявилась 33-річна мешканка столиці. В ході невідкладного обшуку за місцем мешкання жінки поліцейські вилучили гроші у різних валютах та кілька десятків чеків, які свідчать про здійснення транзакцій через платіжний термінал.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому). Такі дії караються штрафом від трьох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Триває досудове розслідування.

Поліція Чернігівської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: