Завантаження ...
banner
banner

Кінець торгівлі на Московській?

Вулиця Московська та площа Марії Заньковецької, тобто території навколо Комунального ринку, за останні роки стали асоціюватися для жителів Ніжина з торговими вулицями. Тут можна було знайти все – від городини та молока до цитрусів та ананасів, від книг та газет до одягу та взуття.


Вулиця Московська та площа Марії Заньковецької, тобто території навколо Комунального ринку, за останні роки стали асоціюватися для жителів Ніжина з торговими вулицями. Тут можна було знайти все – від городини та молока до цитрусів та ананасів, від книг та газет до одягу та взуття. Але з 31 жовтня цього року, коли закінчився строк дії тимчасової ярмарки і, після рішення суду, торгівля на цих вулицях заборонена. 

Вже з понеділка, 17 листопада, працівники правоохоронних органів почали активні дії з метою припинення торгівлі на вказаних вулицях. Підприємці, які ведуть торгівлю біля ринку, у вівторок почали облогу будівлі міської ради, намагаючись домогтися дозволу все ж проводити торгівлю на своїх місцях, або ж, принаймні, виділення відповідних торгівельних місць на ринках. 
 
В четвер засідання виконавчого комітету міської ради, було фактично зірване підприємцями і зосереджене на вирішенні питання торгівлі по Московській вулиці. Міський голова А. Лінник, після тривалих суперечок з підприємцями домовився зібрати на 14:00 керівників Комунального ринку, ринку Прогрес та Колгоспного ринку, щоб вирішити де ж розмістити торгівельні точки, які будуть прибрані з вулиць. Тристоронні переговори відбулися, але остаточного рішення знайдено так і не було. 

 

На словах місць для торгівлі на ринках достатньо, але реально, за словами самих підприємців, те що їм пропонується – місця в найдальших закутках ринку, куди жоден покупець не зайде. Пропозиції самих підприємців – прибрати автомобільну паркову по тій же Московській щоб змістити туди торгові точки і розширити тротуар або ж прибрати сині контейнери на Колгоспному ринку і перенести туди торгівлю їх товаром – фруктами, тобто повернути їх туди, де вони були до передачі в оренду ринку приватному власнику, підтримки з боку влади також не знайшли. Як компромісні розглядаються питання створення 3-4-денного ярмарку навпроти кафе «Золотий ключик» і виділення частини території для торгівлі з автомобілів біля Покровської церкви.
 
Тим часом торгівля на вулиці Московські та площі М. Заньковецької наразі категорично заборонена. Санкція – штрафи і конфіскація майна.
 
Ставитися до подій навколо торгівлі по вул. Московській однозначно не виходить. З одного боку все вірно – це вулиця, тротуар, торгувати тут не можна. Для торгівлі є ринки, магазини, торгові центри. Але і самих торговців теж можна зрозуміти. З того часу, як на початку 2000-х років Колгоспний ринок перейшов у приватні руки вони в 4-й чи 5-й раз змінюють місця торгівлі: біля Покровської церкви, на Московській, на ринку по вулиці Незалежності, дехто і на Афганці пробував торгувати і біля міської лікарні. І знову переїзд, і чи останній? І чому ні самі підприємці, ні міська влада, знаючи, що термін торгівлі по вул. Московській закінчується, хоча б влітку цивілізовано не вирішили питання з торговельними рядами на ринках? 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: