Завантаження ...
banner

Чернігівщину накрила найбільша за останній час зимова повінь (ВІДЕО)

Чернігівщину накрила найбільша за останній час зимова повінь (ВІДЕО) фото

Це найбільша за останні 130 років зимова повінь. Чим це загрожує для населення?

Через значний підйом рівня води у річках підтоплені понад 130 домогосподарств та порушене пряме сполучення із більш як 10-ма селами регіону.

В області оголошено ІІІ червоний рівень небезпеки. Про це повідомляє департамент цивільного захисту та оборонної роботи Чернігівської ОВА.

За інформацією підтоплено автодорогу Пустинки-Рудня, на протяжності 150 метрів, висота води до 40 см. Крім цього через зимову повінь на річці Десна припинено транспортне сполучення із трьома населеними пунктами Новгород-Сіверського району. Під'їзд до сіл Бирине, Підгірне, Прокопівка здійснюється зі сторони Сумської області.

Через збільшення рівня води у р.Сейм припинено рух транспортних засобів тимчасовою переправою на автодорозі Кіпті-Глухів-Бачівськ біля м.Батурин.

Рух автомобільного транспорту до 8-ми населених пунктів Ніжинського району також здійснюється зі сторони Сумщини. За оцінками фахівців чернігівського обласного центру з гідрометеорології цього року фіксується найбільша зимова повінь за майже 130 років спостережень.
Підтоплень доріг і домогосподарств взимку місцеві жителі не спостерігали останні років 50.
 

Чернігівський обласний центр з гідрометеорології попереджає, що 27-29 січня на ділянці Дніпра в межах Чернігівського району утримуватиметься значне затоплення заплави, порушення транспортного сполучення з окремими прирічковими селами вздовж Дніпра та затоплення житлових будинків ряду сіл у Чернігівському районі. 27-29 січня на ділянці Десни Новгород-Сіверський - Макошине (Новгород-Сіверський, Корюківський райони) внаслідок утримання морозної погоди відбуватиметься подальше відновлення і посилення льодових явищ, можливі різкі коливання рівнів води до 0,1 – 0,3 м за добу та утримання  і  збільшення затоплення заплави та порушення транспортного сполучення з населеними пунктами вздовж Десни. На річці Снов утримуватиметься  перевищення небезпечної відмітки переливу води через автодороги місцевого значення у Корюківському районі (ІІ рівень небезпеки - помаранчевий).

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: