Завантаження ...
banner
banner

Будьте уважні, аби не потрапити на небезпечний «телеграмний гачок»

Будьте уважні, аби не потрапити на небезпечний «телеграмний гачок» фото

В інтернетних просторах Чернігівщини періодично виринають сумнівні та небезпечні спільноти. Проте і досі вистачає користувачів, які несвідомо стають жертвами підступних схем. За результатами моніторингу месенджеру «Telegram» у спільнотах, каналах та чатах, які діють на території Чернігівської області, було помічено розсилку на отримання «telegram-premium» за зниженою ціною.

У повідомленні – посилання https://goo-gl.ink/OVZXT, за яким людям пропонується зазначити номер телефону свого «Telegram».

Після вводу номеру пропонується ввести систематичний код від самого телеграму, який слугує підтвердженням входу до облікового запису користувача.

А вже потім отримується несанкціонований доступ до облікового запису.

Утім, варто пам’ятати, що у результаті подібних атак відбувається отримання даних про активні сеанси «Telegram», історії листування, доступ до контактів та місцезнаходження осіб. Тобто, вся ваша персональна інформація стає доступною певним махінаторам і навіть представникам ворожих спецслужб.

Будьте уважними!

Не зазначайте данні свого акаунту та систематичний код за невідомими посиланнями, оскільки це може призвести до втрати вашого облікового запису та використання його в незаконних цілях.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: