Завантаження ...
banner
banner

Найбільші порушники гендерної рівності у виборчих списках на Чернігівщині – БПП та «Батьківщина»

Вибори.
Партії, що входять до парламентської коаліції, зокрема проігнорували дотримання виборчого законодавства щодо, так званої, гендерної квоти під час місцевих виборів на Чернігівщині.

Гендерна рівність

Партії, що входять до парламентської коаліції, зокрема, «Блок Петра Порошенка «Солідарність» та «Батьківщина» проігнорували дотримання виборчого законодавства щодо, так званої, гендерної квоти під час місцевих виборів на Чернігівщині.
 
Так, за інформацією, ПіК отримав в обласній територіальній виборчій комісії, у виборчих списках БПП до Чернігівської обласної ради лише 8 з 65 кандидатів - жінки, що складає 13%. У «Батьківщини» - 12 жінок з 65 кандидатів, що складає 18%.
 
Як відомо, Закон «Про місцеві вибори» передбачає, що представництво осіб однієї статі у виборчому списку має складати не менше 30%.
 
Ще одним порушником гендерної рівності у виборчих списках є «Аграрна партія», яка подала до обласної ТВК список з 9 жінками-кандидатами з 64.
 
Нагадаємо, що 30 вересня відбувся розгляд справи за позовом Київського осередку «Об’єднання «Самопоміч» щодо рішення ЦВК, яке нівелює гендерну квоту, встановлену законом «Про місцеві вибори». 
 
Київський апеляційний адміністративний суд скасував рішення ЦВК, яке передбачало фактичну відмову від "гендерних квот" на місцевих виборах.

pik.cn.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: