Завантаження ...
banner
banner

Волосся в обмін на Starlink: як дівчата з Чернігівщини допомагають військовим?

Волосся в обмін на Starlink: як дівчата з Чернігівщини допомагають військовим? фото

В мене була рекомендація, якась дівчинка теж відрізала волосся і мені теж захотілося. Я сказала й Катя теж захотіла.

Інна та Роман Лискуни

Батьки на ініціативу дівчат погодилися не одразу, адже тато завжди хотів, щоби доньки мали довге волосся. Проте дізнавшись, що кошти підуть на потреби наших захисників — рішення змінив.

– Ідея вперше з’явилася в Діанки, вона була ініціатором. Чесно кажучи, я була в шоці. У неї раніше ніколи не було такого бажання обрізати своє волосся. – А в Каті було бажання обрізати своє волосся, бо їй хотілося коротше. 5 сантиметрів ми підрізали, але я казав, як виповниться 18 — можете різати, робити все, що хочете, а так до 18 років тато хоче бачити з волоссям. Діанка вирішила на ЗСУ допомогу всю віддати — я погодився, – кажуть Інна та Роман Лискуни.

За свої коси дівчата отримали 10 тисяч гривень. Передати суму вирішили волонтерці із Чернігова — Сніжані Андрущенко. Вона допомагає родинам, чиї оселі постраждали від ворожих обстрілів, а також бійцям, що знаходяться в гарячих точках. Про усі благодійні збори волонтерка розповідає у своїх дописах в соціальних мережах.

– Постійно щось публікую і до мене звернулася Інна Лискун, вона мені зателефонувала й говорить: «Тут мої дівчата прийняли таке рішення відрізати волосся. Вірніше, вони вже його відрізали». Тобто мене поставили перед фактом. «Вони хочуть кошти перерахувати саме тобі». Я трошки розчулилася, до сліз вони мене довели. І я говорю, що от якщо ви мені довіряєте, а вони за мною слідкували, бачили всі дописи. Я говорю, ну добре. Вона каже, я перерахую, а ти сама там, ми тобі довіряєм, – розповіла волонтерка Сніжана Андрущенко.

Сніжана Андрущенко

Порадившись із військовими, Сніжана вирішила придбати Starlink. Коштує пристрій майже 24 тисячі гривень. Дозібравши необхідну суму, волонтерка придбала його та вже передала на схід.

– Цей Starlink був придбаний саме для військових, які перебувають на нульовій позиції, саме для військового, який пішов добровольцем і окрім того, цей військовий знає цю чудову сім’ю, які перерахували 10 тисяч саме на цей Starlink, – зазначила Сніжана Андрущенко.

Як розповіли дівчата, їм не було шкода відрізати волосся, адже розуміли, що своїм вчинком допоможуть Збройним силам України.

– Волосся може в будь-який момент відрости, а нашим воїнам потрібна зараз допомога. Вони потребують тепла, якоїсь зброї, одягу. Тому що вони нас захищають, багато ранені, – розповідають Діана та Катерина Лискуни.

Найзаповітніше бажання дівчат — наша перемога. А в мирному житті мріють про нового домашнього улюбленця та додаткову кімнату, адже в сім’ї Лискунів окрім Діани та Катерини, є ще дві донечки.

– По-перше, мрія, щоби закінчилась війна, а ще я собі хочу песика, мопсика. А я хочу кімнату собі, це само собою колись буде.

У вільний час дівчата багато малюють. Катерина також захоплюється плетінням браслетів. Коли ж до неї приходить натхнення — пише вірші. Один із них прочитала й нам.

– Я не забуду ніколи ті дні, як люди кричали і плакали. Герої загинули на війні, лягли спочивати. Любили вони Батьківщину свою аж поки землю не здригнулась, поїхали дружно на кляту війну, неньку свою захищати, – говорить Катерина Лискун.

Історією та відважним вчинком двох сестер Сніжана Андрущенко поділилася в фейсбуці. Один із захисників побачив допис та попросив волонтерку передати дівчатам подарунок.

– Військовий на ім’я Максим, прізвище з відомих підстав називати не буду, він теж слідкує за моїми дописами. Якось він мені телефонує, говорить: «Я тобі перерахую кошти, придбай їм медведів». Він сказав «Так, я хочу, щоб це були медведі, щоб вони були такі масивні, щоби залишилася дітям пам’ять на все життя. Вони це запам’ятають», – підкреслює волонтерка Сніжана Андрущенко.

– Мені дуже сподобалося, я завжди хотіла собі такого ведмедика.

– Він більший чим я, мені здається. Я рада, що за мій вчинок мені подарували ось такого великого ведмедика.

Приєднуйтесь до Телеграм каналу https://t.me/My_Nizhyn та Вайбер

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: