Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині перейменують вулицю на честь Олександра Мацієвського

У Ніжині перейменують вулицю на честь Олександра Мацієвського фото

Рішення про перейменування вулиці «3-й мікрорайон» у Ніжині на вулицю Олександра Мацієвського розглянули та прийняли депутати сьогодні, 28 березня, на сесії Ніжинської міської ради.

«Нині ім'я Олександра Мацієвського знають не тільки в Україні, а й, вочевидь, у всьому світі. Останнім часом чимало світових засобів масової інформації з США, Великої Британії, Франції відвідали Ніжин, щоб дізнатися якомога більше про нашого захисника від мами та його близьких.

Олександр Мацієвський став усобленням мужності та хоробрості всіх наших захисників. Декілька разів ми обговорювали з мамою Героя, як ми можемо увіковічнити його пам'ять. Висувалося кілька пропозицій. Одна з них — перейменувати якусь з центральних вулиць у Ніжині на його честь.

Минулоріч ми перейменували п'ять вулиць на честь загиблих героїв. Робочою групою було прийняте рішення призупинити процес перейменувань до завершення війни. Але Олександр Мацієвський — це виняток. Найвище звання Героя України йому надав президент нашої держави.

Деякі міста теж розглядають таку пропозицію. Але Ніжин повинен зробити це першим, оскільки саме тут народився і проживав останні роки Герой», — зазначив Ніжинський міський голова Олександр Кодола.

Раніше ми писали: Мурал в пам'ять військового ЗСУ Олександра Мацієвського у Рівному

Згодом буде встановлено меморіальну дошку на будинку, де проживав захисник та виготовлено пам'ятник.

Вдячний Ніжин завжди пам'ятатиме своїх Героїв!

Автор: журналіст сайту Nizhyn Post Валентина Савчук

Відео: Ніжинська міська рада

Фото: Суспільне Чернігів

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: