Завантаження ...
banner
banner

Змінили спортивний атрибут на зброю: виставка пам'яті про спортсменів у Чернігові

Змінили спортивний атрибут на зброю: виставка пам'яті про спортсменів у Чернігові фото

Янголами стали понад 250 спортсменів України. У Чернігівському художньому музеї імені Ґалаґана у межах проєкту «Янголи спорту», ініціатором якого є Спортивний комітет України, представлено виставку пам'яті. Детальніше у матеріалі ЧЕLine.

Сьогодні тут налічується більш ніж 250 спортсменів і тренерів діючих. Тих, які лише закінчили кар’єру, які тренували вихованців дитячо-юнацьких спортивних шкіл, збірних команд України зокрема»,- Ніна Лемеш – голова відділення НОК Чернігівської області.

Із фотокарток до відвідувачів усміхаються чемпіони світу, Європи, багаторазові переможці національних першостей з олімпійських та неолімпійських видів спорту. Спортсмени, які були першому на професійному олімпі та найкращими у своєму виді спорту. Та з початком повномасштабного вторгнення вони відклали улюблену справу на друге місце і стали на захист країни, активно волонтерили.

«Важко дивитися на ці фото і важко усвідомлювати, що це люди, які представляли і Чернігівщину, і Україну на спортивних аренах, та, на жаль, змушені були змінити спортивну амуніцію на військовий одяг і захищати нашу Україну»,- Ніна Лемеш – голова відділення НОК Чернігівської області.

Експозиція виставки містить світлини та розповіді про спортсменів Чернігівщини, які віддали своє життя за Україну: тренер Сергій Ткаченко, боксери Юрій Ворона та Ярослав Рудич, кікбоксер Євген Звонок. За кожним із них стоїть історія героїчної оборони рідної країни.

«Він пішов добровільно в тероборону, а 3 березня він загинув під завалами 18-ї школи. Він залишиться в пам’яті всіх, хто його знав. Ввічливий, мужній, справжній чоловік, кращий друг і товариш»,- Світлана Махлюк – мати загиблого Євгена Звонка.

 
 

Пам’ять про кожного з них живе доти, доки ми про них пам’ятаємо.

Експозицію може відвідати кожен – у робочі години художнього музею ім. Ґалаґана.

Вхід безкоштовний.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: