Завантаження ...
banner

Понад пів мільйона гривень збитків: браконьєрство на Чернігівщині

Понад пів мільйона гривень збитків: браконьєрство на Чернігівщині фото

25 квітня, на Київському водосховищі в районі села Лошакова Гута, що у Козелецькому районі на Чернігівщині, рибоохоронний патруль та працівники Держприкордонслужба спіймали двох чоловіків, які сіткою наловили раків та риби на суму понад пів мільйона гривень.

Про це Суспільному повідомила речниці Чернігівського Держприкордонслужби Галина Шеховцова.

За її словами, у такий спосіб чоловіки на моторному човні наловили: 123 раки, 43 окуні, дві плітки, дві плоскирки, щуку та карася.

Збитки, завдані рибному господарству, складають 557 тисяч 107 гривень.

Моторний човен рибалок. ФОТО: Чернігівський прикордонний загін

На місце інциденту викликали поліцію.

На чоловіків склали два адмінпротоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. (за грубе порушення правил рибальства з використанням заборонених знарядь лову). Загрожує від 340 до 680 гривень штрафу.

Також, рибалкам загрожує кримінальна відповідальність за ч. 1 ст. 249 (незаконне зайняття рибним промислом) Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає від 17 000 до 51 000 гривень штрафу або обмеження волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, з 1 квітня задля збереження риби та охорони нерестовищ на Чернігівщині почала діяти нерестова весняно-літня заборона на вилов.

Зокрема, вилов риби на нерестовищах, в тому числі з берега, заборонено:

  • з 1 квітня до 10 червня (включно) – у всіх водосховищах;
  • з 1 квітня до 20 травня (включно) – у всіх річках в кореневих водах;
  • з 1 квітня до 30 червня (включно) – в придатковій системі водойм (протоки, гирла, озера, ставки та інші водойми, в тому числі ті, які тимчасово заливаються водою в період весняної повені).
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: