Завантаження ...
banner

Коли планують відбудову зруйнованого готелю «Україна» у Чернігові (Відео)

Коли планують відбудову зруйнованого готелю «Україна» у Чернігові (Відео) фото

Більше року минуло, відколи російські війська розбомбили готель «Україна» в центрі Чернігова. Це сталося близько опівночі 11 березня 2022 року. В результаті вибуху - зруйнована центральна частина будівлі. У серпні минулого року працівники ДСНС демонтували аварійні конструкції на даху, аби ті не стали причиною нещасного випадку. Тоді ж власники повідомили про наміри зберегти готель і реконструювати його. Більше - у відео

Відповідно до проєкту, розробленого чернігівським архітектурним бюро, у готелі передбачена реконструкція цокольного та першого поверху, а також – надбудова ще одного поверху з кутовою мансардою. Утім, за словами Юрія Тарасовця, наразі про старт відбудови не йдеться.

«На жаль, ми не займаємося реконструкцією готелю «Україна», поки не віддамо людям усі квартири, котрі пообіцяли віддати ще у 2021-му та 2022 році», — Юрій Тарасовець, представник власника готелю.

 
 

Також він повідомив про завершення експертизи, що встановила, якою саме ракетою був знищений готель.

 

«Це була ракета «Іскандер». Приїжджали хлопці з Франції, балістичні експерти, і приїжджали спеціалісти з Англії, зробили висновок, що це була ракета «Іскандер», — Юрій Тарасовець, представник власника готелю.

 

За припущеннями Юрія Тарасовця, питанням відбудови, скоріше за все, займатимуться через кілька років після завершення війни.

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: