Завантаження ...
banner
banner

Практично ідеальний прогноз погоди на вихідні 3–4 червня

Практично ідеальний прогноз погоди на вихідні 3–4 червня фото

За даними Sinoptik.ua, погода на вихідних потішить комфортними умовами для будь-яких справ і розваг на відкритому повітрі та вдома. Буде тепло, але не спекотно, в суботу місцями пройдуть дощі, яких уже зачекалися всі городники та садівники, а недільна погода стане ідеальною для спокійного відпочинку.

Погода в суботу 3 червня

У суботу на заході, півночі та в центрі країни середня денна температура становитиме +19…+22 °С. У південних та східних регіонах повітря прогріється до +22…+24 °С.

У Черкаській, Полтавській і Кіровоградській областях, а також на півдні та сході пройдуть короткочасні дощі з грозами. На решті території очікується мінлива хмарність без опадів — відмінні умови для сімейної велопрогулянки у міжнародний День велосипеда або неспішного променаду вулицями міст, що потопають у зелені та квітах.

Погода в неділю 4 червня

Кінець тижня потішить усіх українців малохмарною погодою без опадів — чудова нагода провести вихідний на свіжому повітрі, доки не прийшла справжня спека. Термометри в середньому покажуть +20…+23 °С. На Луганщині та Донеччині буде трохи прохолодніше — не більше +20 °С, а в  південних регіонах та Запоріжжі очікується до +25 °С.

Погода в понеділок 5 червня

Новий тиждень розпочнеться з невеликих короткочасних дощів на заході та півночі країни. В решті регіонів погода на початку тижня буде хмарною, але без опадів. Середня температура повітря становитиме +22…+24 °С, на півдні — до +26 °С.

Активно цвітуть лучні трави

У повітрі по всій території України відзначається висока концентрація пилку лучних трав, тому алергікам потрібно частіше проводити в будинку вологе прибирання.

Відпочиваючи на природі, не розводьте багаття!

3–4 червня на Волині, у Тернопільській, Чернівецькій, Хмельницькій, Вінницькій, Рівненській, Житомирській, Чернігівській, Одеській, Миколаївській та Херсонській областях оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

Народні прикмети та вірування

Якщо на Олену, 3 червня, була негода, чекали на холодну та дощову осінь. Велика кількість павуків на деревах і кущах віщувала прохолодне літо.

Цього року 4 червня православні відзначають Трійцю за юліанським календарем — одне з найбільших християнських свят. За традицією, цього дня оселі прикрашали стеблами лепехи, м'ятою, чебрецем та гілками берези. Якщо на Трійцю йшов дощ, наші пращури готувались до гарного грибного сезону, а суха сонячна погода віщувала хороший урожай огірків.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: