Завантаження ...
banner
banner

Намагалися імпортувати білоруський товар: викрито одне з підприємств Чернігівщини

Намагалися імпортувати білоруський товар: викрито одне з підприємств Чернігівщини фото

Київські митники викрили правопорушників, які намагалися імпортувати в Україну 3,3 тонни пластин для фумігаторів білоруського виробництво. Підприємство із Чернігівщини видавало їх за турецькі. Детальніше у матеріалі.

Під час митного огляду працівники встановили, що на коробках, у яких транспортується товар, наявні маркувальні етикетки з ознаками їх заміщення, тобто на первинну маркувальну етикетку наклеєна інша.

При цьому, на первинній маркувальній етикетці наявні відомості про найменування товару – «Пластини від комарів «Грім», «Пластини змінні для винищення комарів до електрофумігатора ANTI Mosquito» та їх виробника, а саме підприємство у столиці республіки білорусь.

Правопорушники намагалися це приховати, тому зі всіх пластин зняли заводську первинну захисну упаковку і засіб від комарів транспортувався просто насипом в коробах. Однак, під час огляду митники знайшли рештки упаковки з маркуванням «ТУ BY”.

Те що декларувалося як турецького походження, в дійсності виявилося білоруським.

За виявленим фактом, Київська митниця склала протокол про порушення митних правил за ст. 472 Митного кодексу України, а товар вилучила. Матеріали справи будуть скеровані до суду.

Фото: Київська митниця

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: