Завантаження ...
banner

Фільм режисерки з Чернігівщини покажуть на Open Air Ukrainian Film Festival

Фільм режисерки з Чернігівщини покажуть на Open Air Ukrainian Film Festival фото

У Варшаві на Open Air Ukrainian Film Festival відбудеться показ української історичної драми Щедрик/Shchedryk. Перший показ на благодійному Фестивалі українського кіно просто неба (Open Air Ukrainian Film Festival) проходитиме 6 червня о 20:30 на літній терасі П’яної Вишні «Округляк» (Pijana Wiśnia. Okrąglak, Warsaw, Poland). Вхід вільний.

Стрічку «Щедрик» режисерки Олесі Моргунець-Ісаєнко за сценарієм Ксенії Заставської покажуть в оригіналі з польськими субтитрами.

Картина описує події, що розгортаються з 1938 року в Івано-Франківську, тодішньому Станіславові. Одна імперія витісняє іншу, владущі режими ворогують, стрімко змінюється світ довкола. У одному будинку по сусідству жили кілька сімей різних національностей – українці, поляки, німці та євреї. Буремні події не залишили шансів на щасливе спокійне життя ні для кого з дорослих. Завдяки викладачці співів Софії шанс бодай на якийсь час почуватися безпечно отримали діти. Разом вони співали, забуваючи про страшне сьогодення і мріючи про щасливе майбуття.

Олеся Моргунець-Ісаєнко родом із Чернігівської області, а саме – із Козельця.

Джерело: Держкіно України

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: