Завантаження ...
banner
banner

У СК "Зірка" відбувся перший чемпіонат міста з бадмінтону

14 жовтня у Ніжині відбувся перший в історії чемпіонат Ніжина з бадмінтону серед жителів міста, котрий був присвячений Дню захисника України. У ньому взяло участь 58 учасників


 
14 жовтня відбувся перший в історії чемпіонат Ніжина з бадмінтону серед жителів міста, котрий був присвячений Дню захисника України. Чемпіонат відбувся за підтримки ніжинського осередку ГО „Самопоміч” та магазину живих напоїв «Пан Бровар». 
 
Урочисте відкриття змагань розпочалося феєричним виступом естрадно-гімнастичного колективу «Ефект» (керівник Ольга Московська).  На відкриття змагань завітав голова ГО «Самопоміч» Смалій К.М., який привітав усіх зі святом бадмінтону в місті та зазначив, що ГО «Самопоміч» завжди допомагала та буде допомагати ініціативним ніжинцям у добрих починаннях, таким як організатори першого в історії міста чемпіонату з бадмінтону. Одним із таких ініціативних людей є – Савченко Ілля Романович, тренер ніжинського спортивного клубу «ТЕМП»  з бадмінтону, який у найближчий час відкриває секцію цього виду спорту, де будуть займатися усі бажаючі незалежно від віку та статі. 

Для популяризації цього виду спорту в місті була проведена кропітка праця. Влітку цього року у Графському парку був збудований перший майданчик для бадмінтону, а вже восени організаторами турніру та активістами було закуплене все обладнання для монтування в спортивному комплексі «Зірка» відразу трьох майданчиків на яких і проходили змагання.
 
У першому чемпіонаті міста з бадмінтону взяло участь 58 учасників. Змагання проходили по категоріям: хлопці ЗОШ, дівчата ЗОШ, чоловіки, жінки та парні змагання у змішаних командах.
 
Отже, після 6 годин проведених на майданчику спортсменами все ж таки були визначені переможці та призери.
 
Призери змагань серед учениць шкіл Ніжина:
1 місце - Роскот Анастасія (ЗОШ № 15).
2 місце - Черненко Вікторія (Гімназія № 3)
3 місце -  Гомоляко Ярослава (ЗОШ № 2)
 
Серед хлопців, учнів ЗОШ місця були розподілені наступним чином:
1 місце – Кравченко Дмитро (ЗОШ № 15);
2 місце – Макідон Євген (ЗОШ № 1);
3 місце – Рідзель Олександр (ЗОШ № 1).
 
У жіночому заліку результати чемпіонату наступні:
1 місце – Петрик Мар’яна – студентка НДУ ім. М. Гоголя;
2 місце – Сушко Оксана – головний бухгалтер відділу з питань фізичної культури та спорту (НСК «ТЕМП»)
3 місце – Ворона Ольга (НСК «ТЕМП»)
4 місце – Забродська Вірина – головний спеціаліст відділу у справах сім’ї та молоді міськвиконкому (НСК «ТЕМП»)
 
А ось змагання серед чоловіків виявились найзапеклішими, адже у них взяло участь 25 чоловік. Взяли участь студенти ніжинських вузів, викладачі фізичного виховання ЗОШ та вузів, депутат ніжинської міської ради – Боровик В.В., найстарший учасник турніру – Насека М.А. (1948 р.н.), учасник I Олімпійських Европейських ігор в Баку з самбо – Полтавцев Олексій, представники НСК «ТЕМП» та спортсмени міста з різних видів спорту, котрі вирішили спробувати свої сили у бадмінтоні.

Отже, призерами та переможцями чемпіонату виявились:
1 місце – Савченко Ілля – тренер НСК «ТЕМП» з бадмінтону;
2 місце – Глушко Павло – начальник відділу з питань фізичної культури та спорту;
3 місце – Пустовий Віталій;
4 місце – Палівода Сергій – викладач фізичного виховання НАТІ
 
А завершились змагання турніром серед змішаних команд:
1 місце – Савченко Ілля/Ворона Ольга.
2 місце – Глушко Павло/Забродська Вірина;
3 місце – Пустовий Віталій/Петрик Мар’яна;
4 місце – посіла пара Богдан Олександр/Сушко Оксана;
 
Після закінчення змагань розпочалась урочиста частина нагородження призерів та переможців, на якій були присутні голова ГО «Самопоміч» Смалій К.М. та Геннадій Дудченко. Вони привітали всіх призерів змагань з перемогою та подарували всім учасникам фінальних зустрічей, окрім медалей та грамот, ще й ракетки для бадмінтону, а також нову сітку для занять цим чудовим видом спорту. Всі призери та переможці також були нагороджені живими смачними напоями від спонсору турніру - магазину живих напоїв «Пан Бровар».
 
А вже через тиждень після змагань НСК «ТЕМП» розпочне тренування в секції з бадмінтону. Набір у групу проводить Савченко Ілля Романович – контактний телефон – 068-107-12-27. 

Тож запрошуються всі бажаючі позайматися цим цікавим та динамічним видом спорту.











 

Начальник відділу з питань фізичної культури та спорту
Павло Глушко
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: