Завантаження ...
banner
banner

Cоціальними картками «Нашого краю» зацікавились ніжинські правоохоронці

Фото. Відео.
У першій половині дня 17 жовтня довготерміновому спостерігачу ОПОРИ стало відомо, що в м. Ніжин працює агітаційний намет від партії «Наш край», де мешканцям міста пропонують взяти участь у проекті із соціальними картками

Наш край ніжин, нежин наш край подкуп, підкуп виборців наш край

У першій половині дня 17 жовтня довготерміновому спостерігачу ОПОРИ стало відомо, що в м. Ніжин працює агітаційний намет від партії «Наш край», де мешканцям міста пропонують взяти участь у проекті із соціальними картками. Так, агітатори записують паспортні дані та ідентифікаційний код бажаючих отримати соціальну допомогу, з тим щоб перерахувати на картку 150 грн.

На цю агітаційну роботу зреагувало об’єднання «Самопоміч», і його представники написали заяву до відділку міліції. Згодом правоохоронці прибули на місце проведення агітації. Активіст мав змогу спостерігати, як представники міліції складали протокол огляду місця події з описом всього матеріалу, що знаходився в агітаційному наметі.

Наш край ніжин, нежин наш край подкуп, підкуп виборців наш край

Через деякий час на місце подій прибув кандидат у депутати до Ніжинської міської ради від політичної сили «Наш край» Костриця Руслан. У наметі саме з зображенням було розгорнуто діяльність з оформленням соціальних карток. За словами кандидата, ніякого порушення закону немає, а реалізується проект соціальної допомоги малозабезпеченим громадянам.

Інцидент на цьому було вичерпано, і намет продовжив працювати далі. У своєму коментарі щодо загаданих подій керівник осередку «Самопомочі» великих сподівань на правоохоронців не покладає, проте наголошує на необхідності висвітлювати такі види політичної агітації.

 
 
ОПОРА вбачає в таких діях недобросовісну агітацію через непрямий підкуп виборців.
 
Того ж дня, відео за участі агітаторів "Нашого краю", на своїй сторінці в Facebook виклав народний депутат Олександр Кодола. Нардеп пообіцяв оформити з цього приводу депутатське звернення.
 

Наш край скуповує виборців Чернігівщини.В Ніжині і Носівці іде прямий підкуп виборців з агітаційних наметів цієї партії...

Posted by Oleksandr Kodola on Saturday, October 17, 2015
pik.cn.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: