Завантаження ...
banner
banner

Спрямовано обвинувальний акт до суду: під приводом лікування чоловік незаконно отримував метадон та займався збутом канабісу

Спрямовано обвинувальний акт до суду: під приводом лікування чоловік незаконно отримував метадон та займався збутом канабісу фото

За процесуального керівництва Ніжинської окружної прокуратури до суду спрямовано обвинувальний акт відносно мешканця Ніжинського району за заволодіння наркотичними засобами шляхом шахрайства, збут особливо небезпечних наркотичних засобів та незаконне придбання, зберігання наркотичних засобів без мети збуту (ч. 1, 2 ст. 308, ч. 2 ст. 307, ч. 1 ст. 309 КК України).

Слідством встановлено, що наркозалежний чоловік, розпочав лікування в медичному закладі за програмою замісної підтримувальної терапії, відповідно до якої, отримав за рецептом наркотичний засіб, обіг якого обмежено – метадон. Не маючи наміру лікуватися, зловмисник звернувся також за лікуванням до інших закладів охорони здоров’я і приховавши від медичних працівників факт отримання ним такої терапії, шахрайським шляхом отримав в цих закладах рецепти за якими у подальшому придбав метадон в аптечних закладах.

Крім того, встановлено, що чоловік незаконно, з метою збагачення, збував наркозалежним особам особливо небезпечний наркотичний засіб – канабіс, та зберігав його за місцем свого мешкання для власного вживання.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути  піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено  в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: