Завантаження ...
banner

Арт-терапія: у Ніжині «лікувалися мистецтвом»

Арт-терапія: у Ніжині «лікувалися мистецтвом» фото

Арт-терапія або «лікування мистецтвом» - це можливість «відкритися», поділитися своїми емоціями, переживаннями, страхами. Адже іноді так важко висловити словами всі ті емоції, що вирують у душі.

Так, за участі та співініціативи сертифікованого консультанта за напрямком «Позитивна психотерапія» - Костерова НатальяНаталії Костерової, відвідувачі відділення денного перебування Територіального центру мали можливість ознайомитись з одним із напрямків арт-терапії – мандалотерапією.

Мандалотерапія – це природний і радісний спосіб поліпшення емоційного стану, зняття напруги, вираження емоцій, який сприяє розвитку творчості, художнього та духовного самовираження дітей та дорослих.

«В різному віці можливо займатися мандалатерапією і отримувати від цього велике задоволення, – каже Наталія. - Сьогодні заняття проводилось з жінками літнього віку, але я б їх так не називала. Ці жінки - мудрість, досвід та сила нашого народу. Всі вони бажають Перемоги і роблять усе щоб їх молитви, їх знання та сила духу приблизили нашу Перемогу».

За допомогою мандали жінки розглядали свій внутрішній світ, адже її візерунки та колір показують в якому психоемоційному стані людина зараз знаходиться, які в неї почуття та емоції.

Дякуємо, пані Наталії, за таку практику, яка допомагає зазирнути всередину себе, віднайти душевну гармонію та покращити свій психоемоційний стан.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: