Завантаження ...
banner
banner

НМТ на 200 балів: секрет успіху чернігівських випускників

НМТ на 200 балів: секрет успіху чернігівських випускників фото

29 чернігівських випускників склали національний мультипредметний тест на 200 балів. Двом вдалося показати найвищий результат одразу з двох предметів – зокрема «золотій» випускниці Чернігівської гімназії №31 Єлизаветі Курінній. Останній навчальний рік у неї був надзвичайно складним – поєднувала навчання у французькій школі та дистанційні заняття в альма-матер.

Про це повідомляє телеканал «Новий Чернігів».

Єлизавета Курінна

– У Франції я навчалася з самого ранку і майже до вечора. У нас були великі перерви годинні, але я була вдома після школи тільки ввечері, – розповіла Єлизавета Курінна.

Щоб скласти НМТ, Єлизавета повернулася до Чернігова. Підготуватися до тесту з математики їй допомагала репетиторка та архіви ЗНО минулих років.

– Задача з геометрії, як на мене, була проста, бо я робила задачі з минулих років, з ЗНО, і там було складнувато. І останнє завдання з параметром, я думала спочатку, що його не зроблю, але воно теж виявилося нескладним, треба було трошки подумати і все, – зазначила Єлизавета Курінна.

А от до тесту з української мови Єлизавета готувалася самостійно, адже була впевнена у своїх здібностях.

– Сама пройшла книжку Авраменка з підготовки до ЗНО. Найскладніші теми для мене це чомусь орфографія, – зауважила Єлизавета.

Загалом, каже Єлизавета, НМТ виявився доволі простим, і навіть технічні проблеми під час його здачі не стали їй на заваді. Максимальні бали з математики та української мови неабияк порадували як її батьків, так і вчителів.

Вікторія Овчаренко

– Мені надзвичайно приємно, що діти показали належний рівень, дві учениці у нас отримали 200 балів з математики, і наша медалістка – з двох предметів, математика і українська мова. Пишаємось ними, – підкреслила директорка гімназії №11 Вікторія Овчаренко.

Якщо ж говорити про загальні високі результати серед випускників Чернігова то цьогоріч на 200 балів склали тести з математики -19, з української мови – 6, 4 учня – з англійської мови, та по одному – з історії України та хімії.

Нині на Єлизавету Курінну чекає вступ до одного з київських вишів. Частина абітурієнтів складатиме додаткову сесію НМТ з 11 по 24 липня.

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: