Завантаження ...
banner
banner

Що треба знати підприємцям-єдинникам при зміні податкової адреси

Підприємці-єдинники подають до контролюючого органу податкову декларацію за місцем податкової адреси (місцем проживання). При її зміні останнім звітним періодом за такою адресою вважається період

Податкова Ніжина, нежин податкова


Підприємці-єдинники подають до контролюючого органу податкову декларацію за місцем податкової адреси (місцем проживання). При її зміні останнім звітним періодом за такою адресою вважається період, у якому подано до контролюючого органу відповідну заяву (п. 294.7 ст. 294 ПКУ). За наступні податкові періодають платники подають декларації та сплачують єдиний податок за місцем нової податкової адреси. 

При зміні податкової адреси, пов’язаної зі зміною адміністративного району, такому підприємцю необхідно у контролюючому органі за новим місцем обліку зареєструвати нову книгу обліку доходів. При зміні податкової адреси в межах одного адміністративного району фізична особа-платник єдиного податку продовжує здійснювати записи у зареєстрованій книзі з наростаючим підсумком. 
 
Нагадаємо, що порядки ведення книг обліку доходів платників єдиного податку першої і другої груп та платників єдиного податку третьої групи, які не є платниками податку на додану вартість, та платників єдиного податку третьої групи, які є платниками ПДВ, затверджені наказом Міністерства фінансів України від 15.06.2015 № 579. 
 
Книга обліку доходів і витрат ведеться за вибором платника в паперовому або електронному вигляді. 
 
Якщо платник обрав паперову форму обліку, то книга має бути прошнурована, пронумерована і зареєстрована в контролюючому органі. Вона засвідчується підписом керівника або заступника керівника контролюючого органу та скріплюється печаткою. 
 
При електронній формі ведення книги необхідно за основним місцем обліку подати відповідну заяву. Після її реєстрації контролюючий орган  протягом 3 робочих днів формує і надсилає платнику повідомлення про реєстрацію книги із зазначенням  реєстраційного номера та дати її реєстрації. 
Облік у книгах заповнюється у гривнях з копійками та використовуються платником податку для заповнення податкової декларації платника єдиного податку. 

ГУ ДФС у Чернігівській області
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: