Завантаження ...
banner
banner

Війна і літо: куди ніжинці їздять відпочивати і чи їздять взагалі

Війна і літо: куди ніжинці їздять відпочивати і чи їздять взагалі фото

Журналісти MYNIZHYN дізнались, куди зазвичай їздять ніжинці відпочивати та чи їздять взагалі, а також що для них є відпочинком.

Євген Ткаченко

«Багато хто напише, що «не на часі», але будь-який психолог скаже, щоб уникнути емоційного вигорання, потрібно десь сили відновлювати, а я працюю тільки офіційно на двох роботах. Відпочинок для мене – це зміна діяльності, природньої атмосфери, занурення в інший світ. Люблю сидіти в центрі Ніжина, у кав’ярні, пити каву і спостерігати за людьми, думати про те, що можу покращити на роботі. Також відпочиваю у Києві. Здебільшого в парках, за кавою, з людьми, котрі для мене близькі або на самоті.

Дуже багато часу проводжу з племінником, якому виповнилося три роки. Вчу англійську, крім звичайних курсів, найняв репетитора, а також займаюсь у спортзалі.

Поки закордон не їзджу. Ці гроші краще задонатити на ЗСУ. Тому, відпочиваю на території України, у парках, з близькими людьми та відвідую тренінги, здебільшого з питань журналістики».

Євгеній Саєнко

«Наразі не їздив нікуди на відпочинок, і не планую. Зараз трішки не той час, та й роботи у підготовці спортсменів дуже багато. Я тренер з боксу, і незабаром зі своїми вихованцями проведемо п’ятиденні тренувальні збори на Десні, поєднаємо приємне з корисним».

Олена Кобизька

«У зв'язку з ситуацією в країні, нікуди не їздимо. Хочеться проводити час з сім'єю. Разом з друзями відвідуємо кінотеатр. Надаю перевагу відпочинку вдома з сім'єю, з рідними».

Людмила Приходько

«Відпочинок наразі має деякі протиріччя. Як можна мріяти про елітні      сонячні куточки, коли країна у стані війни. Тому виникає відраза, коли знайомі постять Мальдіви, засмагу, келехи з напоями... Можливості є, але відсутній такт і людяність...

Моя мала батьківщина, Салтикова Дівиця, з її придеснянською красою є для мене як відпочинком, так і місцем, де разом з чоловіком вирощуємо елітні сорти смородини, винограду, малини.

Зараз отримуємо чудовий релакс від аромату лілій.

Неподалеку від нас красуня-Десна, маленькі екзотичні озерця, рівчачки, тому з онуком організовуємо пікніки. Сідаємо на велосипеди, не забуваємо про гарний настрій, апетитні бутерброди, де має бути багато листочків шпинату і вперед. З нами собачка-улюбленець – Біллі.

Біля річки лагідна прохолода. Дивимось на голубе безхмарне небо і ловимо себе на думці: переможемо... мир і спокій прийде в українські родини...».

Яна Ковальчук

«У нас у сім'ї всі дуже люблять купатися влітку. Здебільшого їздимо купатися, бо синочку два роки, і хотілося б, щоб він відчував повноцінне дитинство, не дивлячись на те, що відбувається у світі. Їздимо не далеко від міста, якщо йде мова про озеро, то переважно їздимо на базу відпочинку "Купайла", що в Талалаївці, або у село Заньки. Якщо говорити про річку, то звичайно це Десна (с. Кладьківка)».

Олександр Морозов

«Зараз не їздимо нікуди. Відпочинок – це город та прогулянки із собакою. Вдається трохи помилуватися природою».

Вероніка Оленченко

«Одним з моїх найулюбленіших місць для відпочинку є узбережжя Десни. Літом ми сім’єю їздимо на декілька днів відпочивати на річку. Дуже люблю відпочинок на природі: риболовлю, шашлики на дачі, прогулянки у парку або ж пікніки з друзями».

Юхно Поліна

«Я безмежно люблю подорожувати, і це найкращий спосіб відпочинку для мене. До повномасштабного вторгнення то було щонайменше п’ять подорожей Україною та одна закордон.

Але все змінилось з початком повномасштабної війни. Особисто у мене дохід залишився на тому ж рівні, але ціни всюди стрімко ростуть. Тому, подорожувати стало складно, але наразі я намагаюсь відкладати певні кошти на подорожі, а також маю класних подружок, які постійно стимулюють мене на якусь поїздку.

Цього літа планую поїхати у Франківськ та гори. Можливо, відвідаємо місто Дніпро».

Зрештою, варто наголосити, що відпочивати треба обов’язково. У який спосіб? Справа кожного. Але ми всі маємо пам’ятати, що країна перебуває у стані війни, і ми повинні мобілізувати усі сили задля наближення нашої Перемоги!

Також ми поцікавилися, де можна відпочити у межах Чернігівської області і знайшли декілька варіантів, які сподобаються кожному.

Село Кладьківка, комплекс «Scandi Park»

За словами персоналу, комплекс новий. Тут ви можете отримати бажаний спокій та гарно провести час. Зняти номер у будні дні можна за 2000 грн, у вихідні – 2500 грн. Якщо бронювання від 2-х днів, то робимо знижку -10%. У вартість входить сніданок, використання мангальної зони та парковки - також. Наші гості можуть покататися на квадроциклах, насолодитися тишею та мальовничими краєвидами, подихати чистим повітрям. Наразі будуємо чан на відкритому повітрі. Ми дуже любимо це місце».

Джерело: клік

Село Ладинка, база відпочинку «Золотий берег»

На березі річки Десна, в селі Ладинка Чернігівської області розташована база відпочинку під назвою «Золотий берег». Це затишне місце з безліччю зелені, тінистих дерев, куточками незайманої природи, яке сподобається тим, хто шукає повну тишу і усамітнення. Для проживання пропонуються номери з усіма зручностями класу «Стандарт» в окремих будинках, які знаходяться на березі річки. Тут є можливість порибалити, приготувати страви на мангалі або просто милуватися тутешніми околицями.

Джерело: клік

Село Кладьківка, «Дім Хаскі»

Для любителів різноманітних цікавинок створений «Дім Хаскі». Заселитися можна або в номер за 2500 грн, або у двоповерховий котедж за 4000 грн. «Дім Хаскі» має стайню та власних коней, розплідник сибірських хаскі, тут живуть єноти, барани та декілька видів домашньої птиці.

Гості можуть покататися на карт-нартах (вид собачої упряжки), взаємодіяти з єнотами, відвідати групову екскурсію, прогулятися із хаскі пішки, на самокаті чи велосипеді, покататися на конях та орендувати альтанку із мангалом і дровами. Можна влаштувати фотосесію з тваринами. Це все за додаткову оплату. Адміністратор розповідає: «Тут мальовничі краєвиди, річка Десна, багато тварин. Хаскі – дуже соціальні собаки, вони завжди взаємодіють з людьми, і люди їх дуже люблять, тому відпочинок у нас - чудовий варіант для перезавантаження».

Джерело: клік

ВАЖЛИВО: Актуальні ціни дізнавайтеся перед планування поїздки!

Цікавився Олександр Воронуха

Приєднуйтесь до Телеграм каналу https://t.me/My_Nizhyn та Вайбер

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: