Завантаження ...
banner
banner

Голосування на Чернігівщині пройшло без значних порушень

Про це розповів журналістам виконуючий обов’язки заступника начальника Управління – начальник міліції громадської безпеки УМВС в області полковник міліції Олександр Селіверстов в ході прес-конференції.


Про це розповів журналістам виконуючий обов’язки заступника начальника Управління – начальник міліції громадської безпеки УМВС в області полковник міліції Олександр Селіверстов в ході прес-конференції.

Виступаючи перед представниками засобів масової інформації Придесення, Олександр Селіверстов зауважив, хоч переважна частина особового складу органів внутрішніх справ була задіяна на охороні громадського порядку, міліція не припиняла виконувати свою основну задачу – розкривати злочини. Так, протягом останньої доби правоохоронці розкрили кілька тяжких злочинів, серед яких два вбивства, зґвалтування і пограбування.

Виконуючий обов’язки заступника начальника Управління – начальник міліції громадської безпеки УМВС поінформував присутніх, що за період підготовки та проведення місцевих виборів на Чернігівщині до органів внутрішніх справ області надійшли 120 повідомлень про різноманітні порушення, пов’язані з виборчим процесом. У тому числі 44 — безпосередньо у день голосування. Абсолютна більшість порушень є незначними і не здатними вплинути на результати волевиявлення громадян.

Зафіксовано окремі випадки фотографування виборцями своїх бюлетенів. Зокрема, такі факти мали місце в Чернігові на виборчих дільницях, розташованих по вулиці Комсомольській та по проспекту Миру. В обох випадках на місце події направлялися слідчо-оперативні групи міліції. Проводиться перевірка з якою метою виборці фотографували бюлетені.

Також мали місце два факти пошкодження своїх виборчих бюлетенів громадянами, обидва на різних дільницях по вулиці Текстильників у Чернігові. Крім цього, зафіксовано два факти винесення виборцями бюлетенів з виборчих дільниць у Чернігові.

Від початку процесу голосування з ряду виборчих дільниць надійшли звернення про прибуття туди невідомих осіб, які представлялися спостерігачами або журналістами та пред’являли сумнівні посвідчення. Всі повідомлення занесено до Єдиного обліку, проводиться перевірка.

Керівник міліції громадської безпеки УМВС наголосив, що міліція продовжує нести службу в посиленому режимі. Адже після підрахунку голосів правоохоронці разом із виборчими комісіями доставлятимуть протоколи до територіальної виборчої комісії.


СЗГ УМВС України
в Чернігівській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: