Завантаження ...
banner
banner

Річковий пісок: кому заважає діяльність одного з підприємств Чернігівщини

Річковий пісок: кому заважає діяльність одного з підприємств Чернігівщини фото

Замість активної роботи задля відновлення і розвитку Чернігівщини – постійна боротьба з штучними труднощами й цинічними загадковими перепонами. Йдеться про чернігівське підприємство «СВЯТИЙ ГРААЛЬ 777», яке майже три роки працює на Чернігівщині та забезпечує регіон необхідним для будівництва річковим піском.

Останнім часом основні зусилля товариства спрямовані не на розвиток і відновлення регіону, а на боротьбу за справедливість.

За словами керівника підприємства, вже тривалий час представники поліції Чернігівщини встромлюють палиці в колеса фірмі, вигадуючи все нові підстави для зупинки та арешту транспорту, який належить перевізникам, з якими співпрацює ТОВ «СВЯТИЙ ГРААЛЬ 777».

Та про все по порядку.

Будівельний матеріал: пісок річковий, що був зі складований в урочищі «Крива річка», на колишніх землях запасу Неданчицької сільської ради Чернігівського району, Чернігівської області, ТОВ «СВЯТИЙ ГРААЛЬ 777» в 2020 році придбало у ПП «Автодім-С».

«У 2008 році під час інвентаризації земель запасу, даний пісок річковий був оприбуткований Неданчицькою селищною радою як безгосподарне майно, та переданий в повному обсязі на баланс комунального підприємства «Дніпро» (КП «Дніпро»). Далі, цей пісок був предметом купівлі-продажу ряду компаній, й в 2013 році придбаний ПП «Автодім-С», – зазначає директор ТОВ «СВЯТИЙ ГРААЛЬ 777» Ігор Вигівський.

Всі угоди законні і на все є необхідні документи.

Зі слів представників ТОВ «СВЯТИЙ ГРААЛЬ 777», з червня 2021 року розпочалася містика.

«Вперше правоохоронці приїхали в урочище 7 червня 2021 року, опечатали техніку, звинуватили нас у незаконному видобутку. Мною був представлений відповідний пакет документів, який підтверджував законність нашої господарської діяльності. Акцентую увагу на те, що це не кар’єр. Тобто, жодного випадку видобутку там корисних копали немає», — зазначає директор ТОВ «СВЯТИЙ ГРААЛЬ 777» — Ігор Вигівський.

Однак, не зважаючи на наданий пакет документів, 08.06.2021 працівниками Чернігівської поліції було відкрито кримінальне провадження за фактом незаконного видобування піску. Саме за цим кримінальним провадженням, яке розслідується понад 2 роки, працівники РУП ГУНП в Чернігівській області склали безліч клопотань про накладання арешту на транспортні засоби, належні партнерам – перевізникам.

Жодне з цих клопотань не було задоволене судом. Та це не зупинило, адже тільки за останні три місяці діяльності товариства у 2023 році, суд 9 разів відмовляв у задоволенні клопотання слідчих про арешт транспортних засобів.

«З урахуванням того, що на різних блокпостах тимчасово вилучені транспортні засоби наших партнерів – перевізників, стоять завантажені по 8-10 днів, загальна сума збитків сягає понад 2 мільйона гривень (і це тільки за останніх 3 місяці). Якщо ж не включати сюди фінансову складову, то варто сказати, що ми поставляємо пісок річковий для відновлення зруйнованих внаслідок повномасштабного вторгнення ділянок доріг, мостів Чернігівщини, й співпрацюємо з компанією «АВТОСТРАДА», яка задіяна у президентській програмі відновлення України «Велике будівництво». Слід зазначити, що незаконні зупинки та тимчасові вилучення транспортних засобів приносять збитки не лише нам, а й області загалом. Також цікаво, що жодне клопотання про арешт не було задоволено судом, отже нам штучно створюють перешкоди,– коментує ситуацію співзасновниця ТОВ «СВЯТИЙ ГРААЛЬ 777» Світлана Васильєва. 

Та попри все вище зазначене і роботу задля безпосередньої розбудови та відновлення Чернігівщини, ТОВ «СВЯТИЙ ГРААЛЬ 777» вже понад два роки піддається необґрунтованому пресингу. Представники бізнесу не розуміють чому це відбувається. Наразі в країні триває війна, яка вимагає від кожного максимальної віддачі на своєму фронті – задля Перемоги. Утім, поки герої воюють на передовій з ворогом, а люди в тилу забезпечують розвиток, відновлення та розбудову країни, дехто знайшов для себе своєрідну «розвагу» і заважає економічному фронту.

Представники товариства обурені даною ситуацією і планують звертатися за допомогою до Президента України.

Наразі також готується журналістське розслідування на цю тему, в якому більш детально буде показана проблематика.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: