Завантаження ...
banner
banner

Коли будуть результати місцевих виборів?

Результати виборів до рад різних рівнів на Чернігівщині, та по всій Україні, ще достеменно не відомі. Хоча, на минулих виборах попередні результати з’являлися на ранок після дня голосування.


Результати виборів до рад різних рівнів на Чернігівщині, та по всій Україні, ще достеменно не відомі. Хоча, на минулих виборах попередні результати з’являлися на ранок після дня голосування. Про це повідомляє pik.cn.ua

Така ситуація цього року викликана особливостями нового Закону «Про місцеві вибори».

По темі: Попередні результати виборів міського голови Ніжина
 
Так, згідно законодавства, результати виборів у багатомандатних округах (вибори до міських, обласних та районних рад) встановлюються за достатньо складною процедурою. Перш за все, рахується кількість голосів виборців на кожній дільниці. Потім дільничні виборчі комісії доставляють свої протоколи до територіальної виборчої комісії відповідного рівня, які, на основі всіх протоколів дільниць, в межах округу, встановлюють підсумки голосування.
 
Лише потім, результати голосування встановлює ця ТВК, або територіальна комісія вищого рівня, яка організовувала вибори до міської, районної чи обласної ради, відповідно.
 
Досить складною є також і процедура встановлення результатів виборів. Спочатку вираховуються партії, які долають п’ятивідсотковий бар’єр ,а потім, за встановленою ЦВК формулою, вираховується кількість депутатів від кожної партії, що заходять у відповідну раду. І тільки після цього визначаються конкретні кандидати, які від партії заходять у раду.
 
Зважаючи на таку складну процедуру ТВК і досі не мають навіть попередніх даних, хто ж з кандидатів отримає мандат.
 
Зазначимо, що Закон зобов’язує ТВК, у п’ятиденний строк, оголосити результати виборів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про проблеми з оголошенням результатів виборів у Ніжині.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: