Завантаження ...
banner
banner

На Чернігівщині невідомі особи пошкодили дві електропідстанції

На Чернігівщині невідомі особи пошкодили дві електропідстанції фото

Із початку року в Чернігові включили в роботу шість нових модернізованих трансформаторних підстанцій, побудованих й облаштованих за найсучаснішими технологіями. Більша частина обладнання цих підстанцій – гуманітарна допомога українських та іноземних партнерів.

– Найбільший плюс цих підстанцій – їхнє обладнання фактично не потребує обслуговування, – пояснює головний інженер Чернігівських МЕМ Сергій Садовий. – І це саме те, чого зараз прагнуть усі енергетичні компанії: якісна робота, надійність і довговічність.

Однак у той час, коли енергетики Чернігівщини в умовах загального недофінансування галузі, постійних обстрілів та пошкоджень, спричинених негодою, намагаються привести свої мережі хоча б до того стану, який був до початку повномасштабного вторгнення, і радіють кожному елементу нового обладнання, хтось свідомо намагається знищити результати їхньої роботи.

Про це повідомляють у АТ «Чернігівобленерго».

– 26 липня під час планового огляду підстанцій було виявлено, що дві з них пошкоджені. У стінах обох були відігнуті решітки і крізь отвори, що утворилися, всередину підстанцій було кинуто сторонні предмети. В одну – магніт та інші металеві елементи, у другу – дверцята від поштових скриньок та ложку, – розповідає Сергій Садовий.

Факт пошкодження підстанцій було зафіксовано поліцією. Сторонні предмети слідчо-оперативна група вилучила як речові докази.

– Із якою метою це було зроблено, невідомо, – каже Сергій Садовий. – На саму роботу підстанцій це ніяк не вплинуло, однак дуже прикро, що деякі споживачі не цінують роботи енергетиків, які усіма способами намагаються покращити якість і надійність електропостачання у місті.

– На щастя, більшість наших споживачів – свідомі та відповідальні люди, а тому саме до них ми і звертаємось із проханням: якщо ви помітили поблизу підстанцій чи інших об’єктів електропостачання підозрілих людей не у формі «Чернігівобленерго» або ж не марковану нашим логотипом техніку, будь ласка, повідомте про це у кол-центр «Чернігівобленерго» за номерами 0-800-210-310 та (0462) 772-901 або в поліцію. Ми будемо вам дуже вдячні! – закликає головний інженер.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: