Завантаження ...
banner
banner

"Заходжу, лежить поперек ліжка, вила в шиї": моторошні подробиці вбивства жінки на Чернігівщині

"Заходжу, лежить поперек ліжка, вила в шиї": моторошні подробиці вбивства жінки на Чернігівщині фото

"Була з благополучної родини, не пила та старалася, щоб усе було". Так про загиблу жительку села Шаболтасівка, що на Новгород-Сіверщині, розповідають її односельчани. 40-річну жінку знайшли мертвою у власному будинку 30 липня. У вбивстві підозрюють її співмешканця.

Напередодні вбивства, жінка декілька разів зверталася до поліції із заявою про вчинення домашнього насильства щодо неї. Поліцейські звернулися з клопотанням до суду щодо застосування арешту. Суд прийняв рішення оштрафувати чоловіка.

Про смерть жінки першим дізнався її сусід Іван.

"Два чи три дні не бачив, думаю піду провідаю. Ми дружньо жили. Заходжу, лежить поперек ліжка, вила в шиї. До матраса прип'ята вилами. Вона синя вже вся була. Отаке я побачив і не знаю, як я буду жити тепер. Вона була з благополучної родини, не пила, старалася, щоб усе купити, щоб усе було", — розповідають сусіди Іван та Марія.

Сусіди загиблої Іван та Марія. ФОТО: Суспільне Чернігів

Про те, що загибла потерпала від домашнього насилля, розповідає і староста села Валентина Ментій. Жінка каже, бачила синяки на тілі загиблої.

"Вона казала, що він знущався над нею. Викликали поліцію. Останній місяць, вони не жили. Вона по хорошому його просила: давай розійдемося. Він не реагував. Вона розказувала, що одного разу він вибив двері, зайшов у кімнату, сказав роздітися до гола, знущався. Ми знову викликали поліцію. Самі повезли в Короп, зняли побої, звернулися у лікарню", — розповіла староста Шаболтасівки.

Староста села Валентина Ментій. ФОТО: Суспільне Чернігів

"Це людина (мова про підозрюваного, — ред.) без паспорта, без прописки, без свідоцтва про народження. Кажуть, що він раніше судимий. Я не розумію, чому його не можна було затримати", — розповів заступник голови Понорницької ТГ Анатолій Кашич.

Заступник голови Понорницької ТГ Анатолій Кашич. ФОТО: Суспільне Чернігів

Підозрюваного у вбивстві затримали на Корюківщині. Поліцейські встановили, що вночі затриманий увірвався до будинку жінки, вбив її і забрав із оселі золоті прикраси.

"15 липня цього року поліція відкрила кримінальне провадження за фактом завдання цим чоловіком тілесних ушкоджень потерпілій. Також у липні поліція складала на чоловіка чотири протоколи за вчинення домашнього насильства, які одразу ж були скеровані до суду. Підозрюваному було заборонено наближатися, або у будь-який спосіб контактувати з жінкою", — йдеться у повідомленні.

Начальник ГУНП в Чернігівській області призначив службове розслідування в рамках якого буде надано правову оцінку діям співробітників Новгород-Сіверської поліції.

У загиблої залишився неповнолітній син. Затриманому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Джерело: Суспільне Чернігів

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: